Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запази пълно мълчание

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запази пълно мълчание
Коментари Харесай

Живко Коцев запази пълно мълчание на излизане от КПКОНПИ

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев резервира цялостно безмълвие на излизане от КПКОНПИ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Разпитът на Коцев продължи над три часа и половина.

" Какво се случило, какви са дейностите и така нататък могат да ви кажат само и единствено сътрудниците от прокуратурата ", съобщи юристът на Коцев — Илиян Василев.

Адвокатът отхвърли да отговори за какво са извикани и са останали над три часа в КПКОНПИ.

" Заедно с адв. Доковска нямаме безусловно никакви подозрения за това, че – както и да ви звучи – е въпрос на време да потвърдим нашите изказвания, нямаме никакви подозрения, че господин Коцев не е направил безусловно никакво закононарушение ", безапелационен е Василев.

Адвокатът на Коцев се обърна към публицистите, които чакаха часове наред на дъжда, с думите: " Не е етично да желаете от мен информация за неща, за които единственият орган, който може да ви я даде, са сътрудниците от прокуратурата. "

Той не отвори има ли повдигнато обвиняване против Коцев или няма. " Извинете, аз не съм нито коментатор, нито съм ваш чиновник. Аз съм бранител и споделям това, което намирам за належащо да кажа като негов бранител в отбрана на неговите ползи. Не се усещам длъжен да прислугвам вашия интерес, макар че се отнасям с почитание към работата ви ", акцентира Василев и още веднъж повтори, че всички журналистически въпроси следва да бъдат отправени към прокуратурата.

Попитан за какво Коцев имаше потребност от юрист, той отговори: " Защото всеки български жител, когато посещава държавна институция, има правото да е придружаван от юрист. "

На въпроса след какъв брой време за всички хора ще стане ясно и ще стигне ли до съда този случай, Василев съобщи, че " за тези, които имат действителен интерес, в случай че наблюдават процеса, когато стане ясно, на часа ще схванат ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР