Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е призован да

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е призован да
Коментари Харесай

Привикват Живко Коцев на разпит

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е свикан да се яви в Националната следствена работа в петък, с цел да му бъде повдигнато обвиняване, заяви Българска национална телевизия. Адвокатът му обаче декларирал, че в петък Коцев има ангажимент и по тази причина ще отиде в следствието в сряда. Според информация на bTV Живко Коцев също ще бъде упрекнат по случая с Агенция " Митници ". По информация на " Сега " призовката на Коцев е в действителност да се яви в новата Комисия за противопоставяне на корупцията. 
Досега беше известно, че Коцев е предпазен очевидец на прокуратурата по делото за проведена незаконна група за контрабанда, по което са упрекнати към този момент някогашната шефка на митните Петя Банкова, както и Стефан и Марин Димитрови. По същото дело се търси и Никола Николов - Паскал, за който се позволява, че е бил предизвестен преди ареста си и е напуснал страната. Няма информация дали Паскал е разгласен за търсене.
В момента в ареста са единствено Банкова и Стефан Димитров. Утре Софийският апелативен съд ще заседава по жалбата им против непрекъснатото им задържане. За Марин Димитров прокуратурата още не е желала задържане под стража, защото той се почувства зле и влезе в болница.
Живко Коцев се трансформира в един от героите в абсурда с Агенция " Митници ", който в последните дни се вихри и на политическата сцена. Той получи огромна поддръжка от ПП-ДБ, а в последните си часове на поста министър председателят Николай Денков сезира специфичния прокурор, който проверява основния, със сигнал, че и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е притискал Коцев да подаде оставка от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Коцев в действителност подаде оставка, след това я отдръпна, а в последна сметка беше освободен с президентски декрет от служебното държавно управление на Димитър Главчев.
Междувременно в Народното събрание беше основана краткотрайна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях. Комисията се оглавява от Тошко Йорданов (ИТН) и към този момент организира едно съвещание, на което беше изслушан и Калин Стоянов, който резервира поста на вътрешен министър и в служебния кабинет. Комисията има съвещание и на следващия ден, в чийто дневен ред е чуване на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, както и на служебния министър на финансите Людмила Петкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР