Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев дойде на разпит

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев дойде на разпит
Коментари Харесай

Живко Коцев се яви на разпит

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев пристигна на разпит в Комисията за противопоставяне на корупцията преди броени минути. „ Труд news “ напомня, че той е свикан по следствието, обвързвано с Агенция „ Митници “.

На влизане в антикорупционната комисия Коцев отхвърли коментар пред медиите. Лаконично съобщи единствено, че ще даде повече информация след разпита.

Според прокуратурата някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което са арестувани някогашният началник на митниците Петя Банкова и татко и наследник Марин и Стефан Димитрови. Тримата, дружно с Никола Николов-Паскал са упрекнати в пране на пари, подкупи и проведена незаконна група. Николов към момента се търси, а съгласно полицията той от дълго време не живее на територията на България.

Припомняме, че Коцев подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция „ Митници “. 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета „ Денков “ Коцев отдръпна оставката си и разгласи, че я е поддал под напън.

След встъпването в служба на служебното държавно управление, Коцев беше освободен от президента предходната седмица по искане на кабинета.

Очаквайте детайлности!

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР