Бившият главен редактор на вестник Дума Юрий Борисов е бил

...
Бившият главен редактор на вестник Дума Юрий Борисов е бил
Коментари Харесай

Арест за бившия главен редактор на Дума, изглежда е обвинен в шпионаж

Бившият основен редактор на вестник " Дума " Юрий Борисов е бил задържан в дома си. Това оповестява партийният вестник на Българска социалистическа партия, базирайки се на информация от брачната половинка му.
Според информацията на вестника, Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. Обвинението е по член 105 от Наказателния кодекс (НК) и е по дело, формирано на 3 юли тази година. Наказанието, при доказване на виновност, е от 5 до 15 години независимост.
Домът на Борисови е бил обискиран, конфискувани са компютри и разнообразни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна офанзива и не се усеща добре физически, споделя неговата брачна половинка.
В момента Борисов е секретар на придвижване " Русофили ". Не е ясно дали ръководителят му Николай Малинов също не е задържан. Той трябваше да гостува с позиция за 9 септември в утринния блок на bTV, само че по този начин и не се появи. В блока приказва единствено Иван Сотиров, някогашен зам.-председател на Съюз на демократичните сили. Той беше безапелационен, че в България няма русофили, а единствено кремълски слугинаж, описвайки комунистическият режим в България като време на " страшни репресии ".
По неофициална информация в офиси на " Русофили " и в дома на Малинов също е имало обиски.
Пред в. " Дума " зам.-председателят на НД " Русофили " Владимир Чучуев описа, че рано сутринта в Специализираната прокуратура е била извикана в качеството си на очевидец основният секретар на придвижването Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на " Русофили " Милен Чакъров, почетният ръководител Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР