Бившият главен редактор на Новини, актуални предавания и спорт на

...
Бившият главен редактор на Новини, актуални предавания и спорт на
Коментари Харесай

БНР махна натиск от ГЕРБ от интервю с бивш шеф на бТВ

Бившият основен редактор на " Новини, настоящи излъчвания и спорт " на bTV Media Group Венелин Петков даде изявление пред радио " София " на БНР, в което разкри на какъв невиждан напън е бил подложен от страна на ръководещата тогава партия ГЕРБ, заяви " Дойче веле ".
Петков споделя по какъв начин евродепутат от ГЕРБ е пращал до централата на притежателя на бТВ в Прага подправени доноси, че малкия екран не отразява добре работата на ГЕРБ. 
На уеб страницата на БНР изявлението в началото е оповестено със заглавие: " Венелин Петков пред БНР: ГЕРБ оказваше напън над bTV ". Впоследствие заглавието е променено на: " Венелин Петков пред БНР: Срещу нас е имало опити за напън ". Информацията на уеб страницата на БНР за изявлението е добре почистена от всякакво споменаване на политическата партия. Става дума за политически напън въобще. В уеб страницата към момента съществува и истинският аудиофайл на изявлението. Петков отговаряше за новините и публицистиката от началото на 2014-та до края на 2020 година, когато бе уволнен от управлението.
Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов се подигра с БНР в Туитър, че при смяната на заглавието не е заменен URL и при търсене редактираният вид излиза със остарялото URL, в което е първото заглавие.
" Дойче веле " изпраща питане до генералния шеф на БНР Милен Митев кой и за какво е разпоредил да се отстрани ГЕРБ от промяната на заглавието и от текста. Полученият отговор гласи: " Публикациите в уеб страницата на БНР се приготвят от публицисти в БНР - кореспонденти, уеб редактори или водещи, като създателят се показва в обявата. Всеки от тях ги оформя по своя преценка, на база професионалните си качества и умения и в сходство с публицистичните стандарти. Решенията по отношение на наличието на материалите, в това число тяхната редакция, се вземат от създателя или от виновните членове на екипа на уеб страницата на БНР. " За създател на информацията на уеб страницата е посочен водещият на изявлението с Петков - Даниел Ненчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР