Бившият главен прокурор Никола Филчев похвали сегашния топ обвинител Сотир

...
Бившият главен прокурор Никола Филчев похвали сегашния топ обвинител Сотир
Коментари Харесай

Филчев похвали Цацаров за успешен мандат

Бившият основен прокурор Никола Филчев похвали настоящия топ обвинител Сотир Цацаров, че завършва своя мандат като извънредно сполучлив и ще бъде запомнен с това, че е вкарал в съда доста държавни чиновници и представители на изпълнителната власт.

“Смятам, че той работи сполучливо през този мандат. Отличен правист. С познаване на законодателството. Отстояваше ползите на закона. Ще остави едно име на виновен човек в историята на прокуратурата ”, сподели Филчев в изявление за Българска национална телевизия.

Филчев разяснява и номинацията на Иван Гешев за основен прокурор. По думите на някогашния основен прокурор хората би трябвало да могат да изразят мнението си, само че има един невиждан факт - Гешев е препоръчан от всички прокурори и членове на Висш съдебен съвет. Той е препоръчан от множеството прокуратури в страната и те са се подписали, тъй като познават неговите качества, работили са с него и считат, че може да бъде сполучлив основен прокурор.

Никола Филчев бе много сериозен към някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и неговите проекти, които към този момент са единствено слух, да прави нов политически план. „ Ако не беше Борисов, Цветанов щеше да мести в този момент гиричките в някой физкултурен салон. Иначе Цветанов се разви и израсна, основал е център за евроатлантически разбори, а някои считат, че е по-добре да направи физкултурен център “, разяснява Филчев плана на Цветанов.

„ На Цветанов хората няма да му простят това, че до момента в който беше вътрешен министър ставаше и по малкия екран сочеше заран с пръст кой е нарушител, кой какво е направил. Той е унищожил орисите на доста хора – и имуществото им унищожено и така нататък, а това не се не помни “, добави той.

Филчев уточни, че арбитър Калин Калпакчиев е бил отличен като " Човек на годината " от Българския хелзинкски комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в категорията - още едно от възраженията на настоящето управление на прокуратурата. Бившият обвинител описа и по какъв начин в действителност Полфрийман бил поканен от някогашния правосъден министър Христо Иванов да напише ремонти в наказателните закони, от които след това той самият се възползвал, с цел да излезе предварително. Това, по думите на Филчев, било " сценка ", която се разигравала пред обществото.

Изводът на арбитър Калин Калпакчиев, че наказаният Джок Полфрийман се е поправил е голословно и не почива на показаните доказателства, безапелационен бе някогашният основен прокурор.

Всички въпроси не можем да ги обсъдим, само че хората недоволстват от решението на съда, тъй като е постановено от противозаконен състав и тъй като решението опонира на закона.

По думите на някогашния основен прокурор в тази грозна сцена желаят да ни убедят, че решението на съда е заслужено. Филчев призна, че той е сбъркал със арбитър Калин Калпакчиев. Той напомни, че през 2005 година тогавашния ръководител на Апелативния съд Евгени Стайков направил предложение в повишение на Калпакчиев от областен арбитър в апелативен осъждам. Филчев тогава възразил, само че неговия заместител го помолил да прескочи едно ходило и въпреки всичко Калпакчиев да бъде нараснал.

Според някогашния основен прокурор юристите могат да си приказват каквото изискат в отбрана на Полфрийман. Той обаче знае какво е да бъдеш арбитър, какво почитание би трябвало да има към магистратите, които би трябвало да съблюдават закона. " Решението за освобождението на Джок Полфрийман е надълбоко голословно и постановено от противозаконен състав ", повтори някогашният основен прокурор.

Никола Филчев разяснява и тематиката за 30-годишния преход. Според него икономическият демократизъм на Костов - че пазарът всичко ще подреди, се е провалил.

Държавата се грижи за жителите си и обезпечава правдивост. Не можем да чакаме, че олигарсите ще си продадат замъците на френската Ривиера и ще си купят карта от профсъюзния дом, уточни още Филчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР