Бившият главен прокурор Никола Филчев отново грейна на телевизионния екран.

...
Бившият главен прокурор Никола Филчев отново грейна на телевизионния екран.
Коментари Харесай

Филчев пак изгря на небосклона

Бившият основен прокурор Никола Филчев още веднъж блестна на телевизионния екран. Този път той беше посетител на Емил Кушлуков в предаването му " Още от деня " по Българска национална телевизия. Поводът за това изявление естествено бяха арестите на Баневи, като водещият не пропусна да постави в редичката и издателя на " Капитал " Иво Прокопиев. С неповторимия си тембър Филчев даде уточнения за " незаконната приватизация на Иван Костов ".

" Вие бяхте прокурор тогава, разкажете освен това... парите отидоха в ръцете на тези хора, в случай че това е резултат от приватизацията на Костов, какво следва? - съвсем нападна Емил Кошлуков. - " Вижте, дано персоналните въпроси да ги оставим за най-после ", отвърна някогашният основен прокурор. Оправданието на Никола Филчев за какво няма наказани банкери за банкрутите 1996-1997 година беше: " Парламентът на Кобурга анулира члена в Наказателен кодекс, по който трябваше да осъдим банкерите за банкрутите на банките 1996-97 година. " Като изреди всички вносители на поправката. Аз бях народен представител по това време, си спомни Кошлуков.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус А, и още нещо сподели Филчев в отговор на въпроса на водещия Кошлуков: " Защо ли са дали своят вот по този начин? " - " Има единствено един отговор, сподели Филчев, с четири букви е - па-ри ", по този начин го сподели. Кошлуков се усмихна под мустака на Филчев. " Аз персонално имах проблеми с тази група на юристите и допускам, че има нещо ", спомни си той. " Е, вие тогава създадохте вашата секта... ъъъ... Новото време ", подсети го Филчев в опит да го дистанцира от останалите депутати. " Капитал " направи информация какъв брой депутати са дали своят вот тези промени в наказателния кодекс, за които се жалва някогашният основен прокурор. Оказва се, че единствено 6 депутати са дали своят вот срещу тези промени. Не е известно дали Кошлуков е бил измежду тях, тъй като не е непокътнат списък за поименното гласоподаване.

Според някогашния основен прокурор, който се оказа някогашен технолог по неорганични субстанции в приватизирания след това от Баневи " Полимери ", това бил доста съвременен цех преди време, а те взели, че го нарязали на скрап, като илюстрира по този метод естествено " приватизацията на Костов ". Филчев е роден през 1948 година във Варна. Учил е във ВХТИ, по-късно обаче се трансферира право и се дипломира през 1972 година Ако приемем, че е бил студент по химия, когато е работил в " Полимери ", то значи, че това е било към 1970 година Е, несъмнено преди време, преди половин век, този цех в действителност е бил доста съвременен.

Но защото обстоятелствата очевидно са без значение, всички пеевски медии, дето не са негови, извадиха в заглавия поздравленията на Филчев към Борисов, Цацаров, изпълнителната власт и прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР