Бившият главен изпълнителен директор на фалиралата британска туристическа група Томас

...
Бившият главен изпълнителен директор на фалиралата британска туристическа група Томас
Коментари Харесай

Бившият шеф на Томас Кук работил неуморно за бонуса от 750 хил. паунда

Бившият основен изпълнителен шеф на банкрутиралата английска туристическа група Томас Кук (Thomas Cook) Петер Фанкхаузер съобщи през днешния ден, че схваща публичното неодобрение от неговата заплата, само че се отбрани, заявявайки, че е работил неуморно, пробвайки се да избави компанията, съобщи Ройтерс.

" Томас Кук " банкрутира предишния месец, като сътвори проблеми да стотици хиляди туристи.

Пред английска парламентарна комисия Петер Фанкхаузер още веднъж се извини на клиентите, чиновниците и доставчиците на банкрутиралата компания, само че не сподели дали ще върне част от възнаграждението си.

На въпроса за заплатата си той отговори, че не дефинира самичък възнаграждението и бонусите си.

" Напълно разбирам настроенията в обществото, съобщи той. Мога да кажа обаче, че съм работил неуморно за триумфа на компанията и надълбоко скърбя, че не можах да реализира съглашение ", добави Фанкхаузер.

Той уточни, че
бонусът от 750 000 английски лири (949 950 долара), който е получил през 2017 година, теоретично може да бъде върнат, само че 30 % са изплатени в акции, които в този момент нямат стойност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фанкхаузер сподели, че напъните му да преобрази компанията след назначението му през 2014 година са били възпрепятствани от задълженията, а отговорността за банкрута е споделена сред няколко страни, които не са съумели да се спогодят по проекта за преструктуриране.

Компанията банкрутира, откакто не бе в положение да обслужва заемите си и не съумя да убеди банките да поддържат избавителен проект на фона на измененията в държанието на клиентите и засилената конкуренция от нискотарифните самолетни компании и интернет фирмите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР