Бившият главен бизнес директор на Google X предупреди слушателите за

...
Бившият главен бизнес директор на Google X предупреди слушателите за
Коментари Харесай

„Не правете деца“: Kомпютърен специалист предупреждава за опасностите от изкуствения интелект

Бившият основен бизнес шеф на Гугъл X предизвести слушателите за заплахите от изкуствения разсъдък в подкаст.

Експертът по изкуствен интелект (ИИ) и някогашен основен бизнес шеф на Гугъл X Мо Годат има вяра, че хората, които към момента нямат деца, би трябвало да се въздържат от разширението на фамилиите си, защото ИИ продължава да се развива бързо.

„ Рисковете са толкоз съществени, че като се имат поради всички други закани за човечеството, би трябвало да се въздържате да имате деца, в случай че занапред ще ставате родител “, сподели той на водещия Стивън Бартлет в подкаста „ Diary of a CEO. “.

Това не е първият път, когато водачи в софтуерната промишленост издават сходно предизвестие. По-рано тази година Илон Мъск и съоснователят на Apple Стив Возняк подписаха отворено писмо, в което приканват разработчиците да се въздържат от по-нататъшни нововъведения за шест месеца, тъй че промишлеността и потребителите да имат време да се приспособяват към най-новите разработки в промишлеността.

Центърът за сигурност на ИИ също излезе с изказване: „ Намаляването на риска от измиране поради ИИ би трябвало да се трансформира в световен приоритет дружно с други публични опасности като пандемии и нуклеарна война. “

Изпълнителният шеф на OpenAI, основателят на известния чатбот ChatGPT, Сам Алтман също предизвести за „ екзистенциален риск “.

„ Най-голямото предизвикателство, с което човечеството в миналото се е сблъсквало “

Мо Годат стигна толкоз надалеч, че да съпостави нашата бъдеща действителност с известни дистопични филми като Blade Runner.

„ Никога не е имало толкоз съвършена стихия в историята на човечеството “, споделя Годат.

„ Икономика, геополитика, световно стопляне, изменение на климата, цялата концепция за изкуствения разсъдък е съвършена стихия, несигурността в никакъв случай не е била толкоз интензивна. Ако в действителност обичахте децата си, бихте ли желали да ги подложите на всичко това? “

Интервюто пристигна, откакто Бартлет назначи Годат за основен шеф по изкуствен интелект в своята маркетингова организация Flight Story.

„ Бях учуден от ролята на технологиите през цялата си кариера и в този момент сме изправени пред най-голямото предизвикателство, пред което човечеството в миналото се е изправяло “, споделя Годат.

„ ИИ е кулминационната точка на софтуерния напредък и имам вяра, че ще бъде невиждан в установяване по какъв начин ще бъде завършен светът.

„ Сложността на цифровия разсъдък е такава, че той е станал самостоятелен и е нещо, което е налично, а не следено “, добави той.

„ Жизненоважно е да не изпускаме от взор по какъв начин да го създадем, в противоположен случай рискуваме да изостанем. ”

 

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по тематиката – във Facebook: © 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР