Бившият германски вратар Рене Адлер се опасява от реакция в

...
Бившият германски вратар Рене Адлер се опасява от реакция в
Коментари Харесай

Бивш вратар смята, че футболът не бива да се подновява преди другите отрасли

Бившият немски вратар Рене Адлер се притеснява от реакция в други области на обществото, в случай че се позволи Бундеслигата да се рестартира по време на пандемията с ковид.

"В Германия може да се сътвори проблем за обществото като цяло, в случай че се направи изключение за футбола. Внимателният метод е извънредно значим ", споделя Адлер в днешното издание на списание "Kикер ".

35-годишният Адлер, който завърши кариерата си предходната година, счита сходен ход е вероятен да сътвори дисбаланс спрямо другите браншове, които също нямат приходи на фона на строгите ограничения, наложени от държавното управление и не престават да се борят за оцеляване. "Ще бъде мъчно и за футболното състезание, и за останалите, в случай че няма общо решение, което да включва всички - от продавача на щанд, през притежателя на дребния бизнес до притежателите на хотели ", споделя Адлер.

Мерките на държавното управление се ползват минимум до 19 април, до момента в който футболът е спрян минимум до 30 април. Клубовете на Бундеслигата се надяват да завършат сезона с мачове при затворени порти в опит да минимизират загубите. Ако сезонът би трябвало да бъде анулиран, клубовете могат да изгубят до 750 милиона евро (811 милиона долара). Вече се чуха задоволително гласове, че при подобен процес някои просто няма да оцелеят на фона на разноските в Германия. Бундеслигата е дружество, което генерира доходи, разпределя ги и оттова някои по-скромни отбори връзват бюджета.

"Кикер " оповестява за 13 клуба - четири от Бундеслигата и девет от втората дивизия, които са най-застрашени от влизане в неплатежоспособност до юни. Председателят на борда на Република България Лайпциг Оливер Минцлаф съобщи в понеделник пред вестник Билд, че приключването на сезона предварително и административно ще бъде "катастрофа " и поддържа рестартирането при закрити порти. Той счита, че това е начин- най-малко с парите от телевизионни права и реклами, ще се помогне на клубовете да избегнат неплатежоспособност.

"Бундеслигата няма да е същата. Това би било пагубна картина за нас и по тази причина би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да приключим сезона рационално ", сподели Минцлаф. Междувременно Адлер добави, че футболният рестарт ще донесе "приятна смяна в монотонното всекидневие сега ", даже в случай че играта без аудитория е единствената опция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР