Бившият германски тенисист Борис Бекер беше признат за виновен по

...
Бившият германски тенисист Борис Бекер беше признат за виновен по
Коментари Харесай

Признаха Бекер за виновен по 4 обвинения

Бившият немски тенисист Борис Бекер беше приет за отговорен по четири от общо 24-те обвинявания, които му бяха повдигнати по отношение на оповестяването му в неплатежоспособност. Изслушването за изговаряне на присъдата е планувано за 29 април.

Срещу шесткратния притежател на трофеи от Големия шлем Борис Бекер са повдигнати обвинявания по отношение на персоналния му банкрут поради заем от 3,5 млн. евро от частната банка Arbuthnot Latham. Съдебните заседатели в Кралския съд на Саутуърк в Лондон го признават за отговорен за евакуиране на активи, неразкриване на имущество и укриване на задължения.

54-годишният Бекер, разгласен в персонален банкрут през юни 2017 година в Лондон, е упрекнат, че не е извършил отговорностите си да разкрие информация, в това число банкова информация, което той оспорва. Той е упрекнат по-специално, че не е предал на кредиторите си девет трофея и медали от славната си професионална кариера.
 7 години затвор грозят тенис легендата Борис Бекер
7 години затвор грозят тенис легендата Борис Бекер

Съдебният развой стартира през днешния ден

Бившият номер едно в света, който от 2012 година живее в Обединеното кралство, съобщи по време на правосъдния развой, почнал на 21 март, че към момента има " доста " награди и сувенири от 15-те си години на корта, само че някои от тях са изчезнали. Той увери, че ще върне трофеите си, в случай че знае къде се намират. Сред деветте награди, които кредиторите биха желали да получат, са две от трите му купи от Уимбълдън, два трофея от Откритото състезание на Австралия и златният му олимпийски орден от 1992 година

Борис Бекер печели първия си шампионат от Големия шлем на тревата на " Уимбълдън " през 1985 година, едвам 17-годишен. Той към този момент е продал на търг част от премиите си за 700 000 паунда (840 000 евро), с цел да изплати някои от задълженията си. Прокуратурата го упреква и в това, че не е заявил два парцела в Германия, както и дялове в апартамент в Лондон, и че е укрил заем в размер на 825 000 евро. Към момента на оповестяването му в неплатежоспособност задълженията на играча, спечелил 49 трофеи през 16-годишната си спортна кариера, се правят оценка на 50 млн. паунда. Той отхвърля всички закононарушения, в които е упрекнат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР