Бившият германски национал Сандро Вагнер обяви края на състезателната си

...
Бившият германски национал Сандро Вагнер обяви края на състезателната си
Коментари Харесай

Бивш германски национал спира с футбола

Бившият немски национал Сандро Вагнер разгласи края на спортната си кариера, само че желае да остане във футбола като треньор, споделя самият той пред "Билд ".

"Аз съм безпределно признателен на футбола за хубавия живот, който ми даде. Имах идеалната опция да реализира своите фантазии и цели, разяснява Вагнер пред вестник "Билд ". А да облека националната фланелка на Германия е едно особено чувство, специфична горделивост. 32-годишният Вагнер започва кариерата си в Байерн (Мюнхен), след което мина през Вердер (Бремен), Херта (Берлин) и Хофенхайм.

През 2018-а година се върна в Мюнхен като запаса на Роберт Левандовски, след което отпътува за Китай и поигра за Тянзцън Теда. С националната фланелка на Германия той завоюва Европейското състезание за младежи до 21 години през 2009-а, а в мъжкия тим има единствено 9 мача. Беше в групата за Купата на Конфедерациите през 2017-а година, само че откакто не беше включен за Мондиал 2018 разгласи отказването си от Бундестима.

Вагнер скоро ще получи първия си треньорски лиценз и от идната година се надява да стартира и тренрьорска кариера. Само в последните две седмици завършек на кариерата си сложиха още Бенедикт Хьоведес и Андре Шюрле, Световни първенци от 2014-а година в Бразилия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР