Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и германския бизнесмен Матиас Варниг

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и германския бизнесмен Матиас Варниг
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер напусна борда на Роснефт

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер и немския предприемач Матиас Варниг напуснаха борда на шефовете на съветската държавна петролна компания " Роснефт ". Това потвърдиха и от самата компания, акцентирайки че тя е била информиране от Шрьодер и Варнинг, че двамата не могат да продължат да работят в борда на шефовете.

 

" Ние сме съпричастни към техните решения и им благодарим за тяхната непрекъсната поддръжка ", се споделя в изказване на " Роснефт ", съобщи Ройтерс.

 

В четвъртък Европейския парламент прикани Шрьодер да бъде включен в листата със глобените лица, в случай че не напусне борда на " Роснефт " - ход, който целеше да спре някогашния канцлер да поеме и висока позиция в " Газпром ".

 

Шрьодер, който беше канцлер на Германия от 1998 до 2005 година, беше подложен на интензивна социална рецензия, че е запазил доходоносната си позиция в борда на " Роснефт ", която той заемаше от 2017 година насам.

 

Също през вчерашния ден Германия затвори офиса на Шрьодер, финансиран от данъкоплатците, на фона на възмущението от продължаващото му присъединяване в съветската енергийна промишленост и неговият отвод да осъди президента Владимир Путин, който счита за персонален другар, поради дейностите на Русия в Украйна.

 

Напускането на Шрьодер и Варниг последва напускането на други петима задгранични вицепрезиденти на " Роснефт ", оповестиха източници на Ройтерс. Те напуснаха дни преди новите наказания на Европейски Съюз за Украйна, които влязоха в действие на 15 май.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР