Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е разследван

...
Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е разследван
Коментари Харесай

Латвийската полиция разследва бивш ръководител на НАТО

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е разследван от латвийската полиция поради ролята му в банкрута на латвийската PNB Banka, заяви датският вестник " Бьорсен ", съобщи Politico.

Според латвийските управляващи Расмусен и други някогашни мениджъри са разследвани за предишното им ръководство на банката. Той е бил заместник-председател на самостоятелната управителна група на PNB.

Администраторът на банковата неплатежоспособност съобщи, че обвинената група е работила безконтролно, като е приемала огромни покупко-продажби без поръчителство, което е довело до " пропуски " в активите на банката на стойност почти 140 млн. евро.

Властите не разясниха въпроса по-подробно, тъй като следствието към момента е в ход, заяви " Бьорсен ".

Делото неотдавна беше прекъснато в Дания, когато датският юрист на банката безрезултатно се опита да го заведе пред Върховния съд на страната.

Расмусен е бил министър-председател на Дания от 2001 до 2009 година, преди да оглави трансатлантическата военна организация. Основава консултантската компания Rasmussen Global и е съпредседател на Групата за интернационалните гаранции за сигурността на Украйна дружно с Андрий Ермак, почитан консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Говорител на Расмусен отхвърли коментар. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР