Бившият генерален комендант на Армията за освобождение на Косово Азем

...
Бившият генерален комендант на Армията за освобождение на Косово Азем
Коментари Харесай

Разпитват бивш командир на АОК в Хага

Бившият общоприет комендант на Армията за избавление на Косово Азем Сюля отпътува за Хага. Там той ще бъде разпитан отСпециалния съд за военни закононарушения в Косово, заяви МИА.
Информация за това разгласява в обществените мрежи съветникът на президента Хашим Тачи, който акцентира, че медалът има две страни. „ В животът на учителя, професора, някогашния политически пандизчия и герой за независимост Азем Сюля има единствено една истина – посвещаване на свободата и независимостта на Косово ”. Според президентския консултант, той ще се върне с намерено лице назад от Хага.
Сюля е свикан от интернационалния арбитражен съд в качеството му на обвинен за военни закононарушения по време на войната през 1998 -1999 година Специалният съд със седалище в Хага, известен измежду косовската общност като „ съдът за АОК ”, е основан от Народното събрание на Косово през август 2015 година под натиска на интернационалната общественост. Той се управлява от интернационалните прокурори и съдии. Формално активността му стартира на 14 януари 2019 година с разпита на един от някогашните командири на АОК. Около 300 някогашни ръководители или членове на АОК са поканени да дадат показания в качеството си на обвинени или очевидци за закононарушения против цивилното албанско и сръбско население в Косово по време на войната със Сърбия, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР