Бившият футболист на ЦСКА-София Давид Симао, който ще се запомни

...
Бившият футболист на ЦСКА-София Давид Симао, който ще се запомни
Коментари Харесай

Симао оплю ЦСКА-София и нашия футбол: Отидох в ЦСКА заради парите, не са професионалисти и исках да си тръгна

Бившият футболист на ЦСКА-София Давид Симао, който ще се запомни с двата си гола против Левски при алената победа с 3:0 на 28 май 2017 година, се изрече много отрицателно пред tribunaexpresso.pt за нашия клуб и въобще за българския футбол. Португалецът мина при „ алените “ от Арука, само че се задържа единствено един сезон на „ Армията “, изигравайки 24 дуела, в които осъществя три попадения в шампионата.

Халфът съобщи, че в България футболистите не са експерти и призна, че е пристигнал в ЦСКА-София поради парите, само че е желал да си тръгне още на втората година, защото е липсвало професионализъм и от време на време преди мач даже не му правели разтривки.

" Преди да мина в ЦСКА бях отчаян от офертите, които дойдоха към мен. Не се появи нищо изключително. Можех да остана в Португалия, само че в действителност желаех да си потегли и да заиграя в чужбина. За първи път останах без контракт и си помислих: приключи на пето място с Арука, игра добре и няма по какъв начин да не пристигна хубава оферта към теб. И единственото нещо, което ме впечатли беше офертата на ЦСКА. Когато дойдох в България имах сътрудници, които ми помогнаха в акомодацията. Те пристигнаха в клуба от Литекс. Пристигнах в столицата София и беше добре. Беше занимателно. Това беше първият ми опит в чужбина “, сподели Симао.

" Футболът в България е доста по-слаб от португалския. Приспособих се относително добре. Играх в множеството мачове. Но футболът не ми хареса. Толкова, че желаех да си потегли при започване на втората ми година в ЦСКА. Отидох в България, с цел да спечелвам малко повече, в сравнение с в Португалия. Ако не беше по този начин, нямаше да отида. Но в случай че беше през днешния ден, несъмнено нямаше да се съглася да заиграя в България. Живеех в относително добър град. София е столицата на България и имаше доста места за навестяване. Синът ми ходеше в британско учебно заведение и се приспособява доста добре “, добави още той.

" В българите не ми харесва това, че те въобще не са експерти. Нямат навиците за храненето и почивката. Бях в един от най-големите клубове в България и от време на време преди мач даже не ни правеха масаж. Мисля, че това си е от културата, тъй като имат средства. Заплатите са по-добри от тези в междинните клубове в Португалия, само че във всичко останало, което няма нищо общо с парите, хората в Португалия са доста по-големи експерти “, съобщи Симао.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР