Бившият футболист на ЦСКА Красимир Чомаков, който от години живее

...
Бившият футболист на ЦСКА Красимир Чомаков, който от години живее
Коментари Харесай

Kрасимир Чомаков изригна срещу Любо Пенев

Бившият футболист на ЦСКА Красимир Чомаков, който от години живее в Италия, а през юни предходната година провежда бенефис в Пловдив и постави завършек на кариерата си, приказва пред сътрудниците от “Блиц”. Сърцатият полузащитник разяснява пропуснатата опция на „ червените” да отстраняват Ботев (Пд) и да се класират на финала за Купата на България.

„ Гледах мача и още не съм на себе си. Не може след два съдийски подаръка, с двама души повече, пред изключителна, страхотна и многочислена аудитория и в памет на великия Краси Безински да не успееш. Това е неприемливо и срамно. Казвам многочислена, тъй като в днешно време 13-14 хиляди на мач са си много хора”, безапелационен беше Чомаков.

„ Любо Пенев непрекъснато мрънка против съдиите. Снощи обаче за какво и дума не обели за тях, откакто нито първия червен картон на Ботев беше червен, нито дузпата беше дузпа. Чух го да споделя, че играчите му проспали първото полувреме. Абе, тия момчета не вървят ли по лагери, с цел да спят. И като са били заспали, за какво той не ги разсъни и ги срита от леглата да стават и да играят?! Забележете единствено какво се случи в последните минути. Водиш 3:2, противникът ти е с 9 индивида и допускаш той да припари до наказателното ти поле, да завоюва корнер и да те накаже по толкоз нечовечен метод.

Един добър треньор ще си продере гърлото и ще подреди да задържат топката, да накъсват играта – в случай че би трябвало с нарушавания, с цел да се докара мачът до продължения. И там към този момент ще имаш голямо преимущество – и игрово, тъй като си с двама повече, и психическо. Затова не е отговорен домакинът на „ Армията”, а треньорът. Нали той би трябвало да води мача, да дава директиви. За какво другояче получава заплата? Та един тим с първокласен ментор 10 колчета да беше наредил пред вратаря, отново няма да му вкарат гол.

Четох из форумите – някои атакуват управлението. То виновност няма. Нито най-големите шефове Ганчев и Инджов, нито скаутите отпред на Стойчо Стоилов, които си правят работата. Виновен е този, който тренира тима.Проблемът е, че в България никой не поема виновността. Аз такова нещо от Любо Пенев не чух нощес. И, почтено казано, не съм и очаквал да чуя. Той всякога атакува съдиите. БФС го глобява, той отново ги атакува. Е, нощес съдиите бяха с теб и отново се провали.

Не желая да подценявам триумфа на Ботев, в противен случай заслужиха си момчетата финала и ги приветствам. Но ЦСКА имаше един огромен мач, след този в Разград отново за Купата, и не съумя да го завоюва. Не поради шефовете, не толкоз и поради играчите, а поради Любо Пенев. Ама аз мога да приказвам още неща за него, само че не желая да експлодирам футболна България. Че в случай че стартира, ще го срина със земята”, сподели още 42-годишният деец.

" Искам да изкажа моите съболезнования на фамилията на Безински. Аз го познавах. Преди години, когато бях в ЦСКА, живях чартърен в неговия апартамент. Поддържахме връзка – прелестен човек. Бяхме фамилни другари, тъй като моята брачна половинка и неговата Красимира, си паснаха идеално и станаха близки. Поклон пред светлата му памет!”, добави Чомето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР