Бившият футболист на ЦСКА Давид Симао разказа пред tribunaexpresso.pt. за

...
Бившият футболист на ЦСКА Давид Симао разказа пред tribunaexpresso.pt. за
Коментари Харесай

Минал през ЦСКА: Българите изобщо не са професионалисти

Бившият футболист на ЦСКА Давид Симао описа пред tribunaexpresso.pt. за престоя си в България. Португалецът мина при „ алените “ от Арука, само че се задържа единствено един сезон на „ Армията “, изигравайки 24 дуела, в които осъществя три попадения в шампионата. Халфът съобщи, че в България футболистите не са експерти и призна, че е пристигнал в ЦСКА поради парите.

„ Преди да мина в ЦСКА бях отчаян от офертите, които дойдоха към мен. Не се появи нищо изключително. Можех да остана в Португалия, само че в действителност желаех да си потегли и да заиграя в чужбина. За първи път останах без контракт и си помислих: приключи на пето място с Арука, игра добре и няма по какъв начин да не пристигна хубава оферта към теб. И единственото нещо, което ме впечатли беше офертата на ЦСКА. Когато дойдох в България имах сътрудници, които ми помогнаха в акомодацията. Те пристигнаха в клуба от Литекс. Пристигнах в столицата София и беше добре. Беше занимателно. Това беше първият ми опит в чужбина “, сподели Симао.

„ Футболът в България е доста по-слаб от португалския. Приспособих се относително добре. Играх в множеството мачове. Но футболът не ми хареса. Толкова, че желаех да си потегли при започване на втората ми година в ЦСКА. Отидох в България, с цел да спечелвам малко повече, в сравнение с в Португалия. Ако не беше по този начин, нямаше да отида. Но в случай че беше през днешния ден, несъмнено нямаше да се съглася да заиграя в България. Живеех в относително добър град. София е столицата на България и имаше доста места за навестяване. Синът ми ходеше в британско учебно заведение и се приспособява доста добре “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР