Бившият футболист на Спартак Мартин Зафиров е новият спортен директор

...
Бившият футболист на Спартак Мартин Зафиров е новият спортен директор
Коментари Харесай

Мартин Зафиров е новият спортен директор на Спартак

Бившият футболист на Спартак Мартин Зафиров е новият състезателен шеф на клуба. Той ще дава отговор директно и за школата.

Мартин, който е и член на УС на Спартак, пристигна през днешния ден на стадион „ Локомотив ” и сега участва на първата подготовка на отбора.



Преди нея той беседва със старши треньора Енгибар Енгибаров и треньора на вратарите Георги Арнаудов, с който са играли дружно за спартаклии.

Зафиров носеше екипа на Спартак в елита през сезоните 1996/1997 и 2000/2001 под управлението на Стефан Грозданов и през 1998/1999 при Ради Здравков. През лятото на 1999-а, когато варненци бяха поети от Вили Вуцов, Мартин пристигна напряко от плажа за първия мач с белгийския „ Сейнт Труиден ” в „ Интертото ” на стадион „ Спартак ”. Той влезе в игра след почивката, само че скъса връзки на коляното и пропусна идващия сезон.

Ето какво съобщи за „ Петел ” 45-годишният Мартин Зафиров при следващото си завръщане в Спартак, което е и първото му като състезателен началник:

„ Спартак постоянно ме е привличал и когато получих предложение да стана част от вълнуващия план „ Спартак ”, не се замислих дълго. Разбира се, че ще пребивавам във Варна, защото новата ми работа го изисква. Радвам се, че сме дружно в екип с моя другар и потвърден експерт Енгибар Енгибаров. Ще беседвам с треньорите в школата и занапред ще решаваме по какъв начин да променим метода на работа. Имам хрумвания и ще се веселя да ги осъществявам. Най-важното в този момент е колкото се може по-бързо да приключим построяването въз основата на Спартак. Визирам клубния стадион, който ще претърпи тотална реорганизация, както и трите терена на „ Локомотив ”. Единият с изкуствена трева желаеме да бъде реновиран, а другите два да ги създадем, с цел да може на тях да се води естествен подготвителен развой и да се играят мачове. Естествено, другата огромна цел е представителният отбор да се завърне в професионалния футбол през май 2019 година.

Аз ще работя със пристрастеност и отдаденост, тъй като зная, че ще се случат хубави неща в Спартак, които правилните последователи на клуба заслужават. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР