Бившият футболист на Славия и ЦСКА Славко Матич смята, че

...
Бившият футболист на Славия и ЦСКА Славко Матич смята, че
Коментари Харесай

Славко Матич: Катар бе доминиращ, играеше футбол на високо ниво

Бившият футболист на Славия и ЦСКА Славко Матич счита, че Катар справедливо е спечелил купата на Азия. Във финалната среща играчите на Феликс Санчес се постановиха изрично над Япония с 3:1. Матич познава добре локалния футбол, където е работил в Ал Ахли и Ал-Шамал.

"Националният тим на Катар имаше тежки съперници по пътя към финалите, а самата политическа обстановка беше техният тласък да се борят още повече, с цел да завоюват за своята страна. Позволете ми да ви припомня, че Катар е под глобите на Саудитска Арабия и домакини на това съревнование от Обединените арабски емирства. Катар беше преобладаващ, играеше на високо равнище, актуален и бърз футбол. Мнозина подцениха този народен тим.

Qatar welcomed its triumphant footballers following its historic #AsianCup2019 title — in pictures https://t.co/HehkzwNQDz pic.twitter.com/7YszBwfBNz
— Al Jazeera English (@AJEnglish) February 3, 2019
Те завоюваха във всичките седем мача и вкараха деветнадесет гола и получиха единствено един. Те изплатиха дълготрайните си вложения във футбола. С този триумф катарците написаха най-славната страница от историята на своята страна и демонстрираха, че ще бъдат подготвени за семейството на Световното състезание през 2022 година И преди този момент ще имат шанса да потвърдят качествата си на Копа Америка в Бразилия тази година. За мен беше наслаждение да видя някогашния си състезател от Ал Ахли, Педро Мигел Корея-Роро. Проследих израстването на катарския тим от различен ъгъл ", съобщи Славко Матич за Българска телеграфна агенция.

Футболистите от националния тим на Катар дойдоха през днешния ден в Доха. В петък те завоюваха купата на Азия след триумф с 3:1 над Япония във финалната среща. Множество почитатели посрещнаха на летището своите любимци, които демонстрираха историческата първа купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР