Бившият футболист на Наполи Калиду Кулибали след само един сезон

...
Бившият футболист на Наполи Калиду Кулибали след само един сезон
Коментари Харесай

Официално: Кулибали също замина за Саудитска Арабия

Бившият футболист на Наполи Калиду Кулибали след единствено един сезон с фланелката на Челси публично подписа с тима от Саудитска Арабия - Ал Хилал.  Договорът му е за три години и е на стойност 75 милиона евро.

С това той ще завоюва два пъти и половина повече от сумата, която прибираше във Висшата лига, заради което британските медии пишат, че е обезпечил прехраната си за няколко генерации, които ще го наследят.

Кулибали ще завоюва повече в трите си сезона в Близкия изток, в сравнение с в цялата си кариера до момента, защото Наполи в най-хубавите си години имаше най-високата заплата от шест милиона евро на сезон. Челси, въпреки това, ще прибере 27 милиона евро като обезщетение, което ще го освободи предварително от договорните му отговорности.

Сенегалецът е четвъртата огромна трансферна бомба това лято след началото на саудитската атака на футболния пазар. По-рано Карим Бензема и Н`Голо Канте подписаха с Ал Итихад, а Ал Хилал подписа с Рубен Невес. Междувременно Хаким Зиеш подписа с Ал Насър, където ще играе с Кристиано Роналдо, до момента в който арабите ще се опитат да подпишат с още Неймар, Мохамед Салах и Бернардо Силва.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР