Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е на

...
Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е на
Коментари Харесай

Оле Гунар Солскяер става временен мениджър на Манчестър Юнайтед?

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е на път да стане управител на тима на мястото на Жозе Моуриньо до лятото. Португалецът беше уволнен преди ден. Юнайтед направи най-лошото си начало за сезона от 28 години насам.

Солскяер игра 11 години в Манчестър юнайтед и означи 126 гола. Той беше част от популярния поврат против Байерн във финала в Шампионската лига през 1999 година

Солскяер стартира кариерата си като треньор във втория тим на британския клуб през 2008 година След това от 2011 до 2014 година той беше отпред на Молде, където работи и сега. Настоящият любимец за непрекъснат управител е Маурисио Почетино, само че Манчестър Юнайтед би трябвало да заплати отплата в размер на 34 милиона паунда, в случай че през лятото желае да го назначи.

Аржентинецът е определян като един от любимците за поста, само че прекосяването му на Олд Трафорд няма да бъде по никакъв начин елементарно. Според Таймс в новия контракт, който Почетино подписа с "шпорите " през лятото, няма освобождаваща уговорка. Споразумението е за период от пет години, на стойност 8,5 милиона паунда на сезон.

Това значи, че претендентът за Почетино би трябвало да откупи договора му, от който през лятото ще останат четири години. Сумата се равнява на 34 милиона, а в случай че към нея се прибави и компенсацията за уволнението на Моуриньо.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР