Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Челси, Куинс Парк Рейнджърс и

...
Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Челси, Куинс Парк Рейнджърс и
Коментари Харесай

Почина бившият английски национал Рей Уилкинс

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Челси, Куинс Парк Рейнджърс и националния тим на Англия Рей Уилкинс умря на 61-годишна възраст. Уилкинс бе повален от сърдечен арест в края на предишния месец и бе в сериозно положение в лондонската болница Сейнт Джордж в последните дни.

Професионалната кариера на борбения халф, прочут с прякора си Буч, продължава 24 години, като той показва родината си на две международни шампионати и има общо 84 мача с екипа на " Трите лъва ". След като стопира с футбола, Уилкинс стартира треньорска кариера, като дълги години бе в треньорския щаб на Челси, а по-късно бе управител на КПР, Фулъм и националния тим на Йордания.

" Всички в Челси за разтърсени от новината, че някогашният състезател, капитан и асистент-треньор на отбора, Рей Уилкинс, е умрял. Благодарим ти, Рей, ще ни липсваш доста ", обявиха от лондонския клуб в Туитър. Своите съболезнования изрекоха още националният тим на Англия, Асоциацията на професионалните футболисти, някогашният му съотборник в националния тим Питър Шилтън и Рио Фърдинанд. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР