Бившият футболист на Манчестър Сити Майка Ричардс охлади страстите около

...
Бившият футболист на Манчестър Сити Майка Ричардс охлади страстите около
Коментари Харесай

Ричардс: Нещата не стават само с пари

Бившият футболист на Манчестър Сити Майка Ричардс охлади пристрастеностите към договорката за Нюкасъл, като даде мнение, че пътят до върха няма да бъде елементарен. Защитникът бе част от състава на „ жителите “, когато шейх Мансур закупи клуба през 2008 година.

"Има възприятие на облекчение, може да мечтаеш още веднъж. Такава инвестиция трансформира сюжета напълно. Привържениците обаче би трябвало да знаят, че ще има и проблеми ", стартира той.

"Първото предизвикателство е да се завоюва доверие. Сигурен съм, че доста почитатели имат вяра, че към този момент могат да купят Меси, Мбапе и Неймар. Нещата обаче не работят по този метод, не разчитайте на това. Евертън похарчи близо 600 милиона евро за играчи, само че най-големите имена си остават Уейн Рууни и Хамес Родригес ", продължи Ричардс.

MICAH RICHARDS: I was at Manchester City when the cash poured in but it was not all roses - Daily Mail
— SPORTARUCE™ (@sportaruce)

Англичанинът направи паралел и с възхода на Манчестър Сити: "Пристигането на Робиньо беше доста значимо през 2008 година Изведнъж привлякохме играчи като Найджъл де Йонг, Карлос Тевес и Патрик Виейра, които нормално не биха били в нашия обхват. Можем да приказваме за пари, само че това не е единственото, което ще убеди играча. По-често получавахме рецензия по време на мачовете: „ Щяхте да сте в трета дивизия, в случай че не бяха петролните пари “ или „ Просто сте петролен клуб “.

"Знам какъв брой доста се вълнуват играчите им от това, което ги чака, само че истината е, че много от тях няма да останат. Задайте си въпроса, какъв брой от тях биха били титуляри в тим от Шампионска лига “, попита риторично Ричардс, който в този момент се изявява като анализатор.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР