Бившият футболист на Лудогорец - Роман Безяк сподели пред Меридиан

...
Бившият футболист на Лудогорец - Роман Безяк сподели пред Меридиан
Коментари Харесай

Безяк: За мен в България е само Лудогорец

Бившият футболист на Лудогорец - Роман Безяк показа пред " Меридиан мач " какви са упованията му за тазвечершния дуел от Шампионска лига на " орлите " против Хофенхайм.

Роман, какво се случва с теб?

- Тренирам с клубния си отбор Дармщад. Върнах се в тима през лятото, откакто бях чартърен в Риека, с които станахме първенци на Хърватска. Причината да не играя в първите мачове от сезона във Втора Бундеслига бе, че такова бе решението на треньора ми Торстен Фрингс. Онзи ден за пръв път от началото на акцията бях титуляр. Треньорът, който ме взе в Дармщад, бе заменен през ноември 2016 година След това пристигна млад ментор от школата. В края на предходната година тимът бе стихотворец от някогашния немски национал Фрингс, а аз се върнах в Риека.

Защо тимът ти се намира толкоз обратно в класирането?

- Във Втора Бундеслига няма любимец в нито един мач. Вижте, че 13 тима са събрани в 10 точки. Неизвестно е всичко - първо, второ, трето място. Всеки един дуел е 50 на 50. Ако не дадеш 100% от себе си, няма по какъв начин да успееш да победиш.

Мислиш ли да напуснеш през януари?

- Не се занимавам с това. Аз съм споделил на своя сътрудник, че желая успокоение. Не би трябвало да знам всеки подробност и кой тим е попитал за мен. Искам до момента в който съм тук, да оказвам помощ. Желая да съм съсредоточен напълно върху представянето си за Дармщад.

Какво очакваш от мача сред Хофенхайм и Лудогорец?

- Хофенхайм към този момент от отпадна от Европа, само че всеки знае немския нрав. Те ще играят на 100%. Може някои от главните играчи да получат отмора, само че тези, които ще ги заменят, ще се показват съществено. В Лудогорец обаче знаят доста добре какво ги чака. Сигурен съм, че в Разград са анализирали мощните и слабите страни на Хофенхайм. Българите завоюваха първия мач и не би трябвало да се опасяват. Може да победят, всеки мач може да се завоюва. Освен това им би трябвало единствено една точка. Така, че Лудогорец не би трябвало да тръгне с глава през стената. Мачът би трябвало да бъде тактически и извършен вярно, с цел да може тимът да продължи напред.

Как одобряват в Германия отпадането на Хофенхайм от Лига Европа?

- Не знам за какво се случи по този начин. Нямат опит в Европа, въпреки всичко им е първо присъединяване. Те имат доста класа и са мощен тим. В Европа обаче нещата са разнообразни.

Поддържаш ли връзка с някой от Лудогорец?

-С някой от актуалните играчи - не. Иначе се слушам с Алекс Барт, който в този момент е в ЦСКА, и Теро Мантула, към този момент футболист на Интер Турку. И защото не съм се чувал с много от момчетата, желая да посетя тима в Германия.

А ще успееш ли?

-Трудно. Правя си проектите да виждам мача. В четвъртък обаче сме на лагер, защото в петък имаме дуел с Ерцгебирге Aye, а от горната страна на всичко сме посетители.

Следиш ли какво се случва в българското състезание. По-слабо ли се показва Лудогорец, или ЦСКА-София и Левски подвигнаха равнището си?

- Лудогорец не е по-слаб. Просто другите към този момент са по-добри. Те влагат повече и това е чудесно за българския футбол. Така ще е по-силно шампионата и първенецът ще е по-подготвен за Европа.

Би ли се върнал в Лудогорец?

- Не съм мислил. Това е футбол и в никакъв случай не се знае. Дали е " не ", дали е " да "... Най-хубавите моменти съм ги изживял с Лудогорец, Шампионска лига, Лига Европа, трофеи. Това са мемоари, които в никакъв случай няма да не помни.

А би ли играл за различен български отбор. Да речем, че Алекс Барт те предложения на " Армията "?

- Не, не бих играл за различен български тим. За мен е единствено Лудогорец.

Титуляр си за националния отбор на Словения. Какво не ви стигна да се класирате на международното състезание в Русия?

- Направихме доста неточности. Примерно 2:2 с Литва. Те ни поведоха е 2:0, ние изравнихме, само че не успяхме да спечелим и в последна сметка завършихме 2:2. С Англия направихме 0:0 в Любляна, само че имахме три стопроцентови положения, едно от които изпуснах аз. На " Уембли " пък можехме да изравним в 95-ата минута. С всички изпуснати точки щяхме да сме първи в групата. Селекционерът Сречко Катанаец има огромна религия в мен. Не ме извика за дуелите със Словакия и Литва, само че по-късно играех непрекъснато. Бях на терена 70 минути против Англия в Лондон, а по-късно вкарах два гола на Шотландия. Те гонеха бараж, само че сходно на нас, също отпаднаха.

С какво би сравнил купата на Риека на Хърватска. Дали с първата ти с Лудогорец, когато Левски не можа да бие Славия?

-Тази купа беше специфична. За пръв път в историята на хърватския футболРиека стана първенец. Беше доста хубаво. Феновете бяха с нас всеки мач. Те са чакали доста години сходен триумф. Целият град беше зад нас и всички празнувахме дружно.

В борбата за купата ефективно присъединяване взеха Динамо Загреб с треньор Ивайло Петев и Георги Терзиев, който играеше с Хай-дук Сплит. Какво си говорехте с тях?

- Говорих си и с Петев, и с Георги. С него даже се разменихме фланелките след мача сред Риека и Хайдук. Винаги е хубаво да срещнеш хора, с които си работил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР