Бившият футболист на Лудогорец Хосе Луис Паломино ще има шанса

...
Бившият футболист на Лудогорец Хосе Луис Паломино ще има шанса
Коментари Харесай

Бивш ас на Лудогорец ще играе финал за Купата на Италия

Бившият футболист на Лудогорец Хосе Луис Паломино ще има шанса да играе във финала за Купата на Италия. Колумбийският бранител беше титуляр за своя Аталанта, който взе късна победа 2:1 над Фиорентина вкъщи в полуфинален мач-реванш. Така с общ резултат 5:4 в двете срещи „ бергамаските” се класираха за срещата, която ще излъчи новия притежател на трофея на 15 май.

Финалът ще бъде четвърти в цялата история на "бергамаските ", които печелят своя първи през 1963 година (срещу Торино). После идват провалите от Наполи (1987) и Фиорентина (1996).

Началото на мача не беше по никакъв начин положително за тима на Джан Пиеро Гасперини не беше по никакъв начин положително, тъй като още в 3-ата минута гостите поведоха в резултата. Защитата на Аталанта не можа да стори нищо, с цел да спре центрирането на Федерико Киеза, а Луис Муриел беше на точното място, с цел да осъществя – 0:1.

Флорентинци имаха необикновен късмет секунди по-късно да удвоят. Марко Бенаси изведе Киеза на чудесна позиция, но младата звезда не беше до дъно акуратен и стреля настрана от задачата.

В 11-ата минута Жордан Верету направи, както се оказа след това, съдбоносен пропуск. Неговият мощен от отдалеченост мина през купа от тела и провокира избавяне от Пиерлуиджи Голини.

Буквално в идната офанзива Аталанта получи дузпа. Алехандро Гомес бе повален на земята от Федерико Чекерини и основният арбитър уточни бялата точка. Бившият футболист на Фиорентина Йосип Иличич показва нулеви сантименти, а вратарят Албан Лафон усети посоката, само че не съумя да стигне до топката в точния момент – 1:1.

Тези бързи голове подействаха отрезвяващо и за двете страни, като до почивката дейностите останаха относително миролюбиви. През втората част Фиорентина потегли да търси ново попадение, а това отвори шансове за контраатаките на гостите.

Още в 47-ата минута Муриел можеше да оползотвори по по-добър метод подаването на Бенаси. Изстрелът на колумбиеца го биваше, само че същото важеше и за намесата на Голини. Три минути по-късно пристигна и отговорът на Аталанта. Алехандро Гомес нанесе страховит шут от 25 метра, Лафон отби с тъга, а Бенаси притича и почисти в корнер.

Френският пазач беше предназначен да се намесва и в 63-ата минута, когато Марио Пашалич обстрелва вратата му.

В последна сметка в 69-ата минута Аталанта стигна до скъпоценния втори гол. Домакините извършиха бързо директен свободен удар в половината на Фиорентина. Алехандро Гомес пое топката отдясно и се завтече към ъгъла на наказателното поле. Когато всички чакаха центриране, аржентинецът нанесе доста мощен шут по диагонала. Лафон трябваше да се оправи надалеч по-добре, защото опитът му да боксира приключи в личната мрежа – 2:1.

Оттук нататък гостите бяха изправени пред задачата да вкарат два безответни гола, в случай че желаят да продължат напред. Аталанта от своя страна изпусна опцията да довърши всичко в 87-ата минута, когато топреализаторът на тима Дуван Сапата излезе очи в очи с вратаря и не съумя да го преодолее.

За „ бергамаските” Паломино записа цялостни 90 минути и в този момент дружно със съотборниците си чакат развоя на другия полуфинал, който опълчва Милан и Лацио. „ Римските вълци” завоюваха първата среща в Милано с 1:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР