Бившият футболист на Литекс, ЦСКА, който в един период бе

...
Бившият футболист на Литекс, ЦСКА, който в един период бе
Коментари Харесай

Драголюб Симонович: Вече нямам отношения с Гриша Ганчев и Инджов, Лудогорец е много голяма класа

Бившият футболист на Литекс, ЦСКА, който в един интервал бе и състезателен шеф на " алените " - Драголюб Симонович, даде любопитно изявление пред основния редактор на livesport Крум Савов. Предлагаме ви диалога с известни съкращения.

От дейна фигура в БГ футбола изчезна някъде... Защо и къде?

- След като участвах в основаването на оня тим на ЦСКА от 2016-а, който с Христо Янев завоюва първото място във " В " група, а след това взе и историческатя купа на България с аматьорски състав единствено с българи, се разделихме със притежателя Гриша Ганчев и управлението, и в този момент следя процесите единствено в профил.

Какво са аргументите - футболни, спортни, финансови или персонални?

- Нямаме към този момент взаимоотношения със притежателите - освен с Гриша Ганчев, само че и с Юлиян Инджов и Христо Стоичков. Върхът си остава всичко, което през тази прелестна 2016-а спасихме и отстояхме, с цел да го има ЦСКА.

А в този момент под някаква форма не съдействаш ли за селекцията? Било за играчи от Сърбия или за треньора на Цървена звезда - Владан Милоевич? Или Христо Янев би трябвало да остане на поста съгласно теб?

- Аз още преди две години му споделих на Ицо Янев, че няма нищо несъмнено, и че даже след 40 победи и единствено два слаби мача може да си тръгне. Що се отнася до Милоевич няма метод да пристигна поради фурора, който прави с Цървена звезда и поради парите, които получава в Белград.

Какво смяташ, че не стигна на " алените " този сезон и се получи по този начин, че от полуфиналист за Купата и главен кандидат за купата - ЦСКА остана с калъфките? " Шлифовалките " на Домусчиев и чувалите с пари на Караманджуков ли са главната причина, както сподели Гриша Ганчев?

- Това с Караманджуков, че го има - има го, само че единствено по себе си не стига, в случай че нямаш мощен тим. А би трябвало да признаем, че Лудогорец има доста огромна класа.

Основната ти връзка по оста София-Белград е и твоят другар Люпко Петрович. Има ли вид той да дебаркира на " Армията "?

- Най-великият треньор на Балканите за всички времена няма вид да одобри предложение за ЦСКА, макар че е персонално моя заслугата за неколкократния му престой в Ловеч и изобщо за кариерата му в България. Сега обаче чичо Люпко бори лъвове из Африка и изобщо не планува маршрута от Сърбия до София.

 Дуци Симонович: Аз съм единственият, който не сътвори проблеми на ЦСКА
Дуци Симонович: Аз съм единственият, който не сътвори проблеми на ЦСКА

" Стойчо, като бие, раз­махва сакото пред Сектор Г, като загуби, отговорни са притежателите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР