Бившият футболист на Литекс, Локомотив Пловдив и Славия Диего Фераресо

...
Бившият футболист на Литекс, Локомотив Пловдив и Славия Диего Фераресо
Коментари Харесай

Бразилец играл в Локо Пловдив и Славия: Ако ме повикат в националния, веднага идвам

Бившият футболист на Литекс, Локомотив Пловдив и Славия Диего Фераресо даде особено изявление за GONG.BG . Бразилецът, който има български паспорт и има мачове за младежкия народен тим сега играе в полския Краковия. Отборът от Краков се намира на третата позиция в Екстракласата, на девет точки от водача Легия Варшава. Диего Фераресо описа за живота в Полша по време на пандемията. Той показа, че следи изявите на някогашните си тимове Локомотив Пловдив и Славия. Бразилецът съобщи, че е подготвен да носи националната фланелка на България.

- Диего, по какъв начин си? Къде те намирам?

- Добре съм. Намирам се в Полша, в Краковия.

- Какво правиш в свободното си време в този момент, когато няма тренировки и мачове?

- Помагам у дома. Трябва да виждам детето си. Тренирам самичък, а също и със съотборниците ми по интернет. Провеждаме видеотренировки. Всеки ден имаме занимания.

- Предполагам, че успяваш да се оправиш с тренировките от у дома и да се адаптираш към тях?

- Да, за мен няма проблем. Аз съм подобен човек, който обича да оказва помощ. Гледам детето, когато жена ми излезе на пазар. Никакъв проблем нямам.

- Каква е обстановката в Полша от позиция на взетите ограничения за сигурност? Може ли да излизаш на открито и да тренираш ?

- В Краковия няма доста инфектирани с ковид. Чух, че в околните градове са повече. Можеш да излизаш единствено с маска и ръкавици, в случай че искаш да отидеш до магазина. Може да излизате, само че не повече от двама индивида. Не може да се тренира, само у дома или самичък да тичаш. Друго не можеш.

- Каква е обстановката по отношение на футбола? Очаква ли се скоро шампионата да бъде възобновено?

- Не знам към момента нищо. Днес приказвах с треньора и той сподели, че доскоро е имало видеоконференция с полската футболна федерация и те би трябвало да кажат по кое време ще се завърнем към тренировките и ще се възобновят мачовете. Но аз мисля, че в края на май ще стартираме още веднъж да играем. Дай Боже да е по този начин.

- Обсъжда ли се за преустановяване на шампионата или за съкращаването му?

- Мисля, че няма да прекратят шампионата и ще играем до край, тъй като ни остават още 10 мача. Според мен по този метод шампионата ще завърши в края на юни или първата седмица на юли.

- Четвърти сезон си в Краковия. Как се чувстваш в тима и като цяло в града? Разкажи ни малко повече за клуба.

- Добре съм тук. Полша малко наподобява на България. На мен ми липсваше българската храна, тъй като живях осем години и половина в страната. Градът е прекрасен и огромен. Има един милион поданици. Клубът е добър и всичко се извършва на 100%. Когато кажат, че ще получим заплатите си на 10-о число, по този начин и става. Няма забавяния на възнагражденията и наградите. Доволен съм от престоя си в Полша.

- Представяте се доста добре в шампионата преди прекъсването на сезона и се намирате на третото място...

- Да, на третото място сме. Бяхме на първо, само че загубихме един мач, а по-късно допуснахме и тъждество и по този метод се смъкнахме в таблицата.

- Какви са упоритостите на клуба? Имате ли предпочитание за присъединяване в евротурнирите?

- Искаме да станем първенци, само че е мъчно. Все отново Легия Варшава имат девет точки преднина. Имаме още 10 мача да изиграем и всичко може да се случи. Може водачите да изгубят три мача, а ние да ги спечелим. Амбициите на клуба са, в случай че не станем първенци, то най-малко да участваме в Лига Европа.

- Краков е известен с Висла, единствено че в последните два сезона вие ги изпреварвате в класирането. Доволни ли са вашите почитатели?

- Да, тук е, както в България – когато играят Левски против ЦСКА или Локо Пловдив против Ботев Пловдив. И в случай че единият победи другия, почитателите полудяват. Привържениците тук наподобяват на тези на Локомотив, тъй като играх на „ Лаута “. Винаги са до нас.

- Дербито на Краков е известно като „ Свещената война “. Ако би трябвало да го сравниш с дербито на Пловдив, кое е по-яростното?

- Труден въпрос. Обичам Локомотив, тъй като съм играл за клуба две години. Но в Краков, когато следва дербито не можеш да излезеш на улицата. Различно е. Трябва да внимаваш, тъй като някой може да те срещне на открито. Това е огромен мач и би трябвало да влезеш в него доста съсредоточен. По-хубаво е да играеш тук.

- Докато играеше в България, сякаш повече те поставяха на поста ляв бранител, само че в Краковия играеш и отдясно. Къде се чувстваш по-добре?

- Казвам на всеки треньор, че се усещам като повсеместен футболист. Където и да ме пуснат ще играя. Нямам проблем. Но в България играх като ляв бранител пет години и в Полша ме взеха, с цел да играя на този пост. След това ме поставяха и отдясно. Така ги редувах, а даже няколко пъти бях и ляво и дясно крило. Важно е да си на терена и да помагаш на тима.

- Виждаш, че в целия свят футболните клубове имат проблеми. Каква е обстановката във вашия отбор? Има ли понижаване на запалтите? Обсъжда ли се нещо такова?

- Навсякъде е еднообразно. Имаше и тук диалози, че би трябвало да си понижим заплатите. Всичко е ок, говорихме с управлението и президента и се съгласихме да ги понижим. Трябва да помогнем на клуба. Знаете, че е доста мъчно, когато не получаваш телевизионни права, спонсорът не ти дава пари.

 Диего Фераресо
източник: БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР