Бившият футболист на Левски Валери Божинов гостува в SportalTV, където

...
Бившият футболист на Левски Валери Божинов гостува в SportalTV, където
Коментари Харесай

Божинов за футбола, Левски, националния отбор и бъдещите си планове

Бившият футболист на Левски Валери Божинов гостува в SportalTV , където приказва за футболната си кариера и получения нов контракт с отбора на Риека. Българският нападател преподписа договора си с хърватския отбор, макар че записа едвам 26 минути с тима през втория полусезон. С фланелката на Левски Божинов има 20 мача и 8 гола през 2014 година.
 Валери Божинов е @@@
" Имах диалози с управлението на Риека. Подписахме контракт и чакаме клубът да го разгласи публично. Благодарен съм на тима и управлението. Треньорът изисква добра дисциплинираност и да се държиш добре в съблекалнята. Аз съм човек, който обича да има положително отношение към футболистите. Обичам да споделям със съотборниците си и да оказвам помощ на всички футболисти в тима. Опитвам се да оказвам помощ с каквото мога на футболистите на Риека. Аз съм най-възрастният в тима. Помагам им с опита, който имам и им демонстрирам, че Валери Божинов е огромен експерт ", стартира Божинов.
 Валери Божинов е @@@
" Отношението ми по отношение на тренировките повлия върху това да подпиша нов контракт. Имаше моменти, в които тимът отива на лагер, а аз оставам да упражнявам по два пъти. Това потвърди, че съм подготвен душевен. Нормално е в тима да желаят човек, който е зрял и няма да прави проблеми. Искат да си експерт както на терена, по този начин и отвън него. Бях предан на клуба на 100% и постоянно съм давал максимума от себе си. Със сигурност управлението е желало да види по какъв начин ще отвърна на всички тези неща - да бъда на скамейката, да не играя, да не пътувам с тима. От първия до последния ден съм изиграл 26 минути, само че влизам в съблекалнята и подстрекавам момчетата, приветствам ги. Не съм се забърквал в кавги. През последните две години много улегнах и осъзнах някои неща. Първо би трябвало да бъдеш експерт и да бъдеш един от всички. Трябва да си образец за всички млади момчета. Заслужих с поведение и отношение новия си контракт. Реално не би трябвало да получа нов контракт след единствено 26 минути, само че очевидно съм го заслужил ", продължи нападателят.
 Валери Божинов е @@@
" В Китай бях на положително физическо равнище, само че футболът е напълно различен. Запознах се с манталитета на китайците, само че осъзнах, че това не е моето място. Когато обичаш футбола и искаш да се развиваш, мястото ти не е там. За мен обаче беше добре да отида и да се срещна с културата им. Не скърбя за нищо. Като върнеш времето обратно, много неща бих трансформирал. Можеш единствено да се промениш и да не допускаш същите неточности. Проблемите ми потеглиха от двете тежки травми, които получих за една година. Казах си, че би трябвало да се върна. Не желая да се извинявам с травми. Ако можех да се върна обратно, не бих желал да удрям дузпата в Спортинг и щях да я дам на индивида, който трябваше да я извърши. Това ми костваше много проблеми и интриги. Оттогава започнах да слизам надолу. Отборът не искаше да се върна и мислеше, че съм проблем за клуба. Когато отидеш в тим от Серия “Б”, упованията не са същите. Когато си привикнал да играеш с положителни футболисти и на високо равнище, самият ти изпъкваш. Като дребен гоних топките в Лече и гледах Буфон, Дел Пиеро. Изведнъж се озовах в един тим с тях. С Павел Недвед бяхме в една стая и до през днешния ден поддържаме положителни връзки. Беше огромно предизвикателство. Осъзнах къде съм, само че когато си толкоз млад, допускаш неточности. Бях на лагер и се говореше, че Златан Ибрахимович отива в Интер. Попитах го дали мога да взема 9-ти номер, а той ми сподели, че би ми го дал постоянно. За мен беше чест да го виждам по какъв начин тренира и играе ", сподели още някогашният футболист на Левски.
" Буфон и Киелини имат 12 години в един тим, а аз съм сменил много. По-добре е да бъдеш 12 години в един тим, само че не скърбя. Както сподели Бербатов, не всеки огромен футболист, минал през огромни тимове, може да бъде треньор. Това е нож с две остриета. Треньорството ме заинтригува. Гледам доста треньори по какъв начин приказват, чета и чувам техни изявления. Искам да се занимавам с футбол и след кариерата си. Мисля, че един футболист би трябвало да играе, до момента в който е здрав. Той би трябвало да поддържа себе си физически. На 32 години изигравам някои обстановки с опита си. Треньорът в Риека ми сподели, че изигравам обстановки с мозъка си. Научил съм доста неща от всички треньори, с които съм работил. Имал съм доста проблеми с треньори, само че съм учил от тях. Имал съм кавги и положителни връзки. Искам да поздравя Сашо Ангелов, управлението на Ботев (Враца) и футболистите, тъй като това е огромен триумф. Отборът съумя да завоюва промоция. Не желая да споделям дали оказвам помощ на Сашо Ангелов. В положителни връзки сме и проследявам изявите му. Аз съм футболист, който държи да има колектив. Обичам в съблекалнята да има страсти, музика и закачки ", показа Божинов.
 Валери Божинов е @@@
" С Лече изиграх най-силния си сезон. Треньор ми беше Земан и в случай че бях останал в Лече още 6 месеца, можеше да вкарам още 10 гола. Не мога да кажа кой е най-хубавият гол, който съм вкарвал. Може би, когато вкарах на Интер в мача с Лече. Посветих един гол на Моуриньо, тъй като имам благосклонности към Интер от дете. Много ми харесваше стила на Моуриньо в Интер и си припомням, че играхме против Милан с тима на Парма, а аз вкарах. Посветих гола си на Моуриньо, а след ден той ми звънна по телефона, само че аз помислих, че е смешка. Когато се чухме, той ми благодари и ми сподели да си запиша номера му. Когато отиде в Мадрид, ми пусна СМС със своя номер. В националния тим на България постоянно е имало въодушевление и колектив. След 31 години един футболист олеква и стартира да мисли повече за футбола и националната фланелка. Неприятно е това, което се случва с националния тим, само че да се надяваме, че България ще откри място на идващото огромно състезание. Сбърках, когато реагирах остро против Петър Хубчев и решението му да не ме повика в националния тим. Ако би трябвало, персонално ще му се извиня. Тогава трябваше да му звънна и да му кажа нещата персонално, а не през медиите. За мен е значимо в националния тим да има футболисти, които заслужават и са в топ форма. Във футбола има можещи и неможещи. Случайни неща няма и виждам, че има дисциплинираност. Чувам се с Чочев, Неделев, Манолев, Бодуров. Поддържаме връзка и се почитаме. Надявам се, че иска ми се даде късмет да играя още веднъж за България. Всичко зависи от мен и от представянето ми в Риека. Със Стоичков сме в положителни връзки и се чуваме постоянно. Беше уредил мой трансфер в Барселона, когато играх в Лече. Не желаех да предавам Корвино, който ми даде шанса да играя в Серия “А”. Помогнах му за трансфер на Милинкович във Фиорентина. Той е единствено на 18 години, а към този момент е титуляр и е извикан в националния тим на Сърбия за Световното. Имам усет да откривам дадени футболисти ", сподели нападателят.
 Валери Божинов е @@@
" Когато Делио Роси стана треньор, бях на 16 години. Играл съм много пъти против него. Той беше треньор на Палермо, Лацио и Аталанта. Говорил съм с някои футболисти от Левски, които ми споделиха, че методите му не са много изменени. Преди доста време Георги Петков ми сподели, че Славия ще победи Левски във финала за Купата. След мача измежду нощ ми изпрати фотография с Купа. Знам какъв брой е дал за Левски и по какъв начин напусна клуба. Най-хубавото нещо, което помня от Левски, е юбилеят. Не бях виждал такова нещо. Целият стадион беше наследник и на трибуните беше нещо неповторимо. Поклон пред “синя” България. Един човек, който е почитател на Левски и обича тима, би трябвало да продължава да го поддържа. Рано или късно ще пречупим този карък. Гледам всички мачове на Левски от Хърватия. Това, което прави господин Домусчиев с Лудогорец, е нещо необикновено. Дано всички работят като него. Разликата е огромна, само че не е инцидентно. В тима играят определени футболисти, треньорът също е добър. Организацията е на високо равнище. Манталитетът на футболистите, които играят в Лудогорец и ЦСКА, направи разликата през този сезон. Когато се притеглят качествени футболисти, равнището се подвига. За страдание обаче, виждам, че от ден на ден чужденци играят в българските тимове. Стивън Петков не бе оценен в Левски. Боби и Ради Цоневи също не са оценени. На Вутов му е тежко да играе на “Герена”. Може би тези млади момчета прегарят, когато играят в Левски ", сподели още някогашният състезател на Ювентус. Първа лига 10 кръг, неделя 20 май  Верея (Стара Загора) 0:2краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР