Бившият футболист на Левски Нуно Пинто обяви, че ще прекара

...
Бившият футболист на Левски Нуно Пинто обяви, че ще прекара
Коментари Харесай

Бивш футболист на "Левски" се бори с левкемията

Бившият футболист на " Левски " Нуно Пинто разгласи, че ще прекара идващите месеци в битка за живота си! Защитникът, който носи синята фланелка от 2011 до 2014 година, е диагностициран с левкемия.

Пинто разгласи това на прочувствена конференция, на която участваха президентът и лекарят на сегашния му клуб " Витория " Сетубал и всичките му съотборници.

" Свикахме тази конференция, тъй като за нас над футбола стои само личността. Днес тази персона е Нуно Пинто. След обикновен обзор бе намерено, че той има левкемия. Както може да разберете, тази вест е шокираща за нас. Но ние играем футбол и знаем, че след загубите идват и успехите. Това споделих на Нуно. Той заслужава тази поддръжка, заслужава да продължи да печели. Убедени сме, че той ще излезе като победител от тази борба ", съобщи президентът на клуба.



Трогателните думи просълзиха Пинто. Съотборниците му също се изрекоха в негова поддръжка.

При престоя си в " Левски " 32-годишният футболист изигра 61 мача, като не съумя да означи гол.

В борбата с левкемията той има добър образец в лицето на някогашния капитан на българския народен тим по футбол - Стилиян Петров. Бившият състезател на " Селтик " и " Астън Вила " бе диагностициран със същата болест през 2012 година След 3-годишно лекуване той съумя да се пребори и да продължи с живота си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР