Бившият футболист на Челси Дидие Дрогба бе удостоен с голямо

...
Бившият футболист на Челси Дидие Дрогба бе удостоен с голямо
Коментари Харесай

Голямо признание за Дидие Дрогба в Кот дИвоар

Бившият футболист на Челси Дидие Дрогба бе почетен с огромно самопризнание в родината си Кот д'Ивоар. Нападателят получи премия за приноса си към развиването на футбола и опазването на мира в западноафриканската страна.

Дрогба бе с съществена заслуга за краткотрайното преустановяване на гражданската война в страната си през 2005 година Тогава той оказа помощ на „ слоновете “ да победят Судан да се класират за Световното състезание в Германия през 2006 година След мача той насочва молба към воюващите страни да прекратят огъня. В името на националния тим те стигат до краткотрайно помирение за пръв път от началото на войната през 2002 година

43-годишният Дрогба е прочут с благотворителната си активност в Кот д’Ивоар, където подари 3 милиона евро за построяването на болница в страната си – сума, които получи от рекламен контракт.

През 2020 година Дрогба получи и премия от президента на УЕФА Александър Чеферин, който сподели: „ Дидие е воин за милиони футболни почитатели поради триумфите му по време на блестящата му кариера “.

При приемането на скъпата премия Дрогба моли: „ В бедните страни има доста надарени деца, които имат капацитета да станат освен футболисти, само че също по този начин и лекари, учители и инженери... Затова е значимо да им оказваме помощ и да ги поддържаме, с цел да им дадем опция да осъществен фантазиите си “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР