Бившият футболист на Чарлтън Ричард Ръфъс, който игра в тима

...
Бившият футболист на Чарлтън Ричард Ръфъс, който игра в тима
Коментари Харесай

Бивш съотборник на Радостин Кишишев влиза в затвора

Бившият футболист на Чарлтън Ричард Ръфъс, който игра в отбора дружно с българина Радостин Кишишев, беше наказан на 7 години и половина затвор, защото е измамил фамилията си и приятелите си с 15 млн. паунда в класическа скица за финансова пирамида.

Англичанинът с години е твърдял, че е сполучлив търговец на валута и скъпи бумаги и е убеждавал жертвите си да влагат в това, което той назовава " скица с дребен риск " с обещания за рентабилност от 60% годишно.

47-годишният Ръфъс беше приет за отговорен от кралския съд в градчето Саутуарк за машинация, пране на пари и осъществяване на финансови действия за облага, само че без позволение.

Прокурорите откриха, че приетият за отговорен в измами футболист е употребявал част от набраните пари с цел да заплаща сякаш дивиденти на други хора, ангажирани в схемата, а останалите с цел да поддържа стандарт на живот на първокласен футболист.

Ръфъс се е възползвал от статута си на професионален състезател с висок имидж, с цел да употребява положителната воля на приятелите и фамилията си и да ги измами с милиони лири. Също по този начин той е измамил и хора, които видимо е трябвало да му бъдат сътрудници, убеждавайки ги да вкарват пари във фиктивни вложения на финансовия пазар.

Ръфъс, който е играл само за Чарлтън, постави предварително завършек на кариерата си поради травми през 2004 година В интервала 2000-2004 година Ръфъс е съотборник в лондонския отбор с някогашния национал на България Радостин Кишишев.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР