Бившият футболист на Ботев (Пловдив), Литекс и Черно море Георги

...
Бившият футболист на Ботев (Пловдив), Литекс и Черно море Георги
Коментари Харесай

Георги Какалов посочи тримата, които трябва да застанат начело на футбола у нас

Бившият футболист на Ботев (Пловдив), Литекс и Черно море Георги Какалов разяснява пред " Евима спорт " какво би трябвало да се промени в родния футбол и по какъв начин би трябвало да бъде ръководена играта у нас.

Той разкри и какво прави по време на пандемията от ковид.

" По време на рецесията, ние футболните хора, които цялостен живот се занимаваме с тази игра, сега имаме опция да обърнем повече внимание да фамилиите си, което рядко ни се случва в годината, един, два пъти имаме тази опция, в този момент я имаме и би трябвало да се възползваме пълноценно. Честно да кажа, аз даже и в домашни условия, към този момент като треньор, имам време да си върша тренировки и стратегии на школата, която повеждам сега и мога да се модернизирам като треньор. Правя си също по този начин тренировки в домашни условия, с цел да подкрепям форма и състезателен дух.

Лично за мен би трябвало да се вдигне качеството на футбола, който оферират тимовете. Аз мисля, че би трябвало да се дава доста повече късмет на младите, тъй като, повярвайте ми, уверен съм, че имаме доста млади и кадърни фрагменти, които би трябвало и сме длъжни да им дадем късмет, а не да се взимат чужденци с качества, които не превъзхождат нашите деца. Българските гении не трябва да бъдат подценявани от множеството треньори и това се случва, заради повода, че се търсят незабавно резултати, заради което нямаме нужния дълготраен резултат. Трябва да се даде цялостен картбланш на треньорите, свободата да създадат най-хубавото да се работи с децата и да се развиват вярно, само че за това се желае и доста труд от страна на треньорите в школите и когато попаднат в мъжкия футбол, също по този начин съществено и отговорно да демонстрират отношение от тяхна страна, а не да се главозамайват и да тръгнат по неприятни пътища, което е провалило доста огромни гении. Дълга е тематиката, мога да приказвам доста по тази тематика, мога да дам доста образци с доста страни, които избраха да подмладят тимовете си със лични фрагменти, да, ще изгубят доста време, доста старания и труд, само че в някои такива страни, това към този момент дава резултат и ни минават по качество на футбола, и по това, че огромна част от техните тимове са неизменими участници в евротурнирите.

За мен тройката, която би трябвало да застане отпред на футбола стартира с Бербатов, Стилиян или Мартин. Това са хората, които би трябвало да покажат храброст и един от тях да оглави футбола ни. Защо, тъй като тези хора от дребни са в чужбина, тези хора са с друго мислене, тези хора желаят да развият и оказват помощ на българския футбол. Мнението ми за националния тим е, че би трябвало да се подмлади, целият тим да бъде с играчи, които са 21-22 годишни, и да се даде на даден треньор да работи с този тим едно 5-6 години и ще видите какво ще се случи, ще видите какви триумфи ще имаме тогава. Та една Беларус ни би с играчи на 17-18-19 години, тъй като се дава късмет и самообладание. Хората, които би трябвало да работят с Бербатов, Стилян или Мартин, би трябвало също да имат задграничен опит, да са със модерно мислене, с нови и свежи хрумвания ", съобщи Какалов.
 Радослав Цонев: След рецесията всичко ще стартира от нулата
Радослав Цонев: След рецесията всичко ще стартира от нулата

" Ръководителите би трябвало да се обединят "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР