Бившият футболист на Ботев Пловдив и ЦСКА Марин Бакалов бе

...
Бившият футболист на Ботев Пловдив и ЦСКА Марин Бакалов бе
Коментари Харесай

БФС поздрави Марин Бакалов за рождения му ден

Бившият футболист на Ботев Пловдив и ЦСКА Марин Бакалов бе поздравен от Българския футболен съюз във връзка навършването на 57 години. Бакалов е рекордьор по изиграни мачове в " А " с група със записани 454 дуела.

" Днес 57-ия си рожден ден чества рекордьорът по мачове в елита на България Марин Бакалов. Полузащитникът е роден на 18 април 1962 година в Асеновград, а най-голяма част от футболния си път прекарва с екипа на пловдивския Ботев, за който играе в пет разнообразни интервала и записва 353 мача с 58 гола. Между 1989 и 1991 година се състезава за ЦСКА (46 мача, 8 гола), един сезон изкарва в португалския Шавеш, а през 90-те години носи фланелките на Спартак (Пловдив) и Марица, както и на Олимпик (Галата).

Приключва кариерата си с рекордните 454 дуела в Първа лига, които остават ненадминати и до през днешния ден. Шампион на България с ЦСКА и притежател на Купата на България с Ботев. Има три мача за националния тим на страната. След края на кариерата си е треньор, а след това и началник на " канарчетата ". Българският футболен съюз честити рождения ден на Марин Бакалов и му желае шанс и бъдещи триумфи! ", се споделя в поздравлението на БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР