Бившият футболист на Беласица, Левски и Локомотив Пловдив Нешко Милованович

...
Бившият футболист на Беласица, Левски и Локомотив Пловдив Нешко Милованович
Коментари Харесай

Нешко Милованович със силно любовно обръщение към футбола

Бившият футболист на Беласица, Левски и Локомотив Пловдив Нешко Милованович разгласява мощна позиция и послание към своите сътрудници и футболни хора по време на пандемията от COVID-19.

Здравей,

Много ми липсваш, доста ми липсваш, доста се нуждаеш от мен и по тази причина взех решение публично да се обърна към теб.
Досега целият ми живот беше привързан с теб и постоянно ще бъде. Играя още от дете и до ден сегашен съм с топката в краката. Винаги си припомням, когато татко ми ми купи първия футбол и чехли.
Падах, ставах, късах къси панталонки, късах си чехлите, коленете ми бяха непрекъснато кървави. Страдах, оплаквах се, плаках, радвах се, бях благополучен … Скрих от родителите си, че имам температура или някаква болежка. Нищо не можеше да ме отдели от вас. Ти се трансформира в моя метод на живот. Ти ми стана метод на живот. Благодарение на вас имах опцията да се срещна с другари, треньори … Беше ужасно време. Срещнах доста хора, някои от които в този момент са най-хубавите ми и най-близки другари.
С теб, скъпи футболи, обиколих градове, села, страни – които сигурно не бих виждал без теб. Ти стана моя специалност и ти ми даде опция да пребивавам с футбол и с футбол, да вдишвам този хубав въздух. Вие ми дадохте опция да се дисциплинирам в по-добър, по-умен и хубав мъж, който ви показва всички хубости и култури на този неповторим свят.
Сега, скъпи ми футболисти, ние скърбим, страдаме и плачем дружно. Ние скърбим, страдаме, викаме дружно, тъй като вие пропускате тази подла пандемия. Защото няма какво да ни развесели, да се насладим на теб, да се радваме и скърбим.
Знам, благи футболисти, че дружно с целия свят ще победим тази порочна пандемия.
Футбол, нямаш виновност за това да се случи. Трябва да я победим. Обещавам ви, че можем да го създадем, ще го създадем.
Повярвайте ми, че ще!
Ние, треньорите, футболистите, ще можем да излезем като спечелили в това заболяване и да спечелим дружно, с цел да се върнем по-силни, по-отговорни и по-умни. Ще се върнем да вдъхнем това чувство за стадион, плача на трибуната, свирката, когато не играем добре. Но още веднъж, когато мачът завърши, ще се ръкуваме с съперника и ще излезем от мача с вдигнати глави. Ние, треньорите, футболистите, не сме привикнали с коварността, вие ни научихте да се гордеем, да почитаме съперника, да почитаме треньора, да почитаме фена, да не играем фаул, че когато загубим, посягаме по-добре и когато печелим се радваме да бъдем горди, Ще се радваме още веднъж на футбола, тъй като вие ни научихте на това.

„ НЯКОИ ХОРА МИСЛЯТ ФУТБОЛЪТ Е МАТЕРИЯ ЗА ЖИВОТ И СМЪРТ. И УБЕЖДАЙТЕ СИ, ТОЛКОВА Е МНОГО ПО-СЕРИОЗНА ОТ ТОВА “, сподели именитият Бил Шенкли.

Така че скъпият ми футбол, ние чакаме опцията да дишаме още веднъж, да стъпим на зеления килим и да се радваме всички дружно. За да се забавляваме с барабанист с топки (топка), които започнахме да срещаме като дребни деца. Ще спечелим безценен футбол дружно. Знам, че ни чакате с неспокойствие и ние ви чакаме с неспокойствие. Затова спечелихме за първи път дружно. Защото това ще е първият път в историята ми безценен футбол, където няма да има нито еднакъв или изгубен мач.
ЩЕ САМО ПЕЧЕЛИ!
Затова сте толкоз специфичен, скъпи футболе!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР