Бившият футболист и треньор в ЦСКА Ангел Червенков не скри

...
Бившият футболист и треньор в ЦСКА Ангел Червенков не скри
Коментари Харесай

Ангел Червенков: Нещо е много объркано, в ЦСКА нивото и критериите трябва да са други

Бившият футболист и треньор в ЦСКА Ангел Червенков не скри разочарованието си от загубата на ЦСКА - София в дербито с Левски. Той бе безапелационен, че при “червените ” не се вижда надграждане. Ето по какъв начин разяснява Червенков пред " Тема Спорт " обстановката на " Българска войска ".
 ЦСКА - София притегля още двама през зимата ЦСКА - София притегля още двама през зимата
Г-н Червенков, футболистите или Саша Илич носят по-голяма виновност за загубата от Левски? 

- Отговорът е сложен. И виновността не може да бъде разграничена, а споделена. Имаше един треньор, който споделяше: " Ние ги приготвяме физически, тактически, душевен, механически, само че на терена играят те и ние подвластен от тяхното показване ". За жал, против Левски ЦСКА бе изцяло надигран и отстъпваше във всяко едно отношение. Поради тази причина виновността би трябвало да се търси във всеки един. 

Вие също сте имали тежки моменти в кариерата. Как се излиза от сходна обстановка? 

- Зависи от душeвността на индивида. Това е въпрос на нрав и предпочитание. Нещата опират до мотивация, само че и до благоприятни условия, тъй като не е единствено този мач, в който ЦСКА не играе добре. В началото на своя престой на " Армията " Саша Илич даде обещание, че тимът ще играе офанзивно, само че... в това време излиза против Левски с шестима очебийно отбранителни играчи и без концепция по какъв начин да притисне и надиграе противника. Как да чакаме, че Вион ще придаде нещо изобретателно. Той може единствено шпагати и фалове да прави. Момчето тича доста, бори се и толкоз. Нещо е доста комплицирано. В ЦСКА равнището и критериите би трябвало да са други. В Левски играят в същата сграда, само че вижте им вътрешните халфове. Може ли да съпоставяме творчеството на Филип Кръстев и Георги Миланов с тази на Вион и Юга, а от време на време и Жеферсон. 

От началото на сезона ЦСКА изигра към този момент 15 мача, кой футболист ви прави най-силно усещане и кой ви разочарова? 

- Всички, които симпатизират на ЦСКА, би трябвало да се молят Юрген Матей да е здрав. Ако той не играе, тогава проблемите ще станат още по-дълбоки и хаосът цялостен. Линдсет също е положително попадение. И завършвам дотук с този въпрос. 

Къде виждате най-сериозните проблеми в състава и играта на ЦСКА? 

- Не са един и два. Макар отбраната да не е позволила огромен брой голове, то тя не е постоянна. Трудно изнасят топката. В офанзива няма креативност и хрумвания. Съжалявам доста за Иван Турицов, който играе със сърце, хъс, предпочитание и експанзия, само че има доста какво да се желае от спортно-техническа и тактическа позиция, а това, че нервите му против Левски не устояха, не приказва добре. 

Да разбирам, че не можем да приказваме за надграждане, макар огромния брой нови и напуснали футболисти? 

- Много хубаво е, че Вилдсхут го няма. За жал, този, който най-често играе на неговия пост, също разочарова. Лазар Туфегджич дойде с големи упования, само че досега не оправдава доверието. Да, това не му е нормалната позиция, само че левият фланг дава големи благоприятни условия. Той може да навлиза във вътрешността, да потърси позиция за пукотевица, да отвори пространство за левия бек, само че всичко това е въпрос на треньорски инструкции. На този стадий не виждам някой от новите да превъзхожда предшественика си. Бамба и Назон няма смисъл да ги разясняваме, тъй като най-красноречиво за играта на централния нападател приказват головете му. 

След паузата за националните тимове на ЦСКА предстоят в границите на към три седмици аудиенция на Лудогорец и два мача в Пловдив - с Локо и Ботев... Какво очаквате от тези мачове? 

- Ще бъде доста тежко, само че истината е, че ЦСКА не може да отпадне от битката за първото място, тъй като такава на процедура няма. Шампионът е явен, а борбата е за местата по-късно и за изход в Европа. Просто качеството коства пари, а е и въпрос на вярна преценка, каквото доказателство даде Левски. В тази тенденция всички в България би трябвало да се равняват по Методи Томанов. ЦСКА превъзхожда Лудогорец единствено по един индикатор - публиката, само че за жалост, и почитателите се отдръпнаха в огромната си част.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР