Бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев говори днес

...
Бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев говори днес
Коментари Харесай

Христо Янев: Няма да забравя шампионския гол срещу Левски, докато съм жив

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев приказва през днешния ден по отношение на идния през уикенда конфликт сред Левски и ЦСКА-София. Той си напомни достижението от пет следващи мача, в които вкарва гол на сините през сезон 2004/05 и разгласи, че няма да не помни едно от своите попадения до края на живота си.

" Излизат 22-ма на терена с ясната настройка, че би трябвало да се раздават и потвърдят пред хората, които са пристигнали на стадиона. Да реализиран победа, след която сезонът ще им е по-приятен. Лично на мен ми липсва тръпката да съм на терена - и като футболист, и като треньор, по простата причина, че когато съм бил, постоянно съм можел да направя нещо още повече.

Когато съм бил футболист, нямах самообладание да изляза в този мач. За мен беше въпрос на чест. В момента същото би трябвало да важи за футболистите и на двата тима. Тези, които са в ЦСКА, би трябвало да знаят, че това носи изключителна приятност, когато победиш. Футболистите би трябвало да покажат заряда за който говорите с уважението и респекта към това дерби и към съперника, с упоритостта да покажат на хората, че са подготвени даже да надскочат себе си, с цел да защитят фланелката, която носят. Защото хората са пристигнали да гледат фланелките, а не надписите откъм гърба на тях.

Колкото повече играят Левски и ЦСКА, колкото са на по-високо равнище, толкоз ще е по-добре за нашия футбол. Сега липсва огромното качество в тези два тима, тъй като те са гръбнака на българския футбол”, сподели Янев, който бе върнат и към впечатляващото му достижение от пет следващи мача сред сини и червени, в които отбелязва гол.

“Аз съм една дребна част от историята на това дерби. В него са взели участие извънредно огромни футболисти и да постигнеш нещо такова е чиста наслада. Голът, който вкарах на “Васил Левски” и станахме първенци няма да го не помни, до момента в който съм жив. Имах шанса и щастието да съм победител в това дерби и като футболист, и като треньор - тръпката и страстта е съвсем еднаква”, разгласи Янев, който добави, че би трябвало да се дава повече късмет на младите треньори в България.

“Смея да настоявам, че в България има много млади и положителни треньори, които получават нужното обучение. Някои от нас са били тук-там, на които са видяли неща, които биха били забавни за българските футболисти и клубове. Но методът на мислене, който имаме в България, не ни дава опция да осъществяваме целия си капацитет. Трябва да кажем, че знанията, които получаваме в треньорската школа, са задоволителни. Те ни дават една добра основа. Там работят задоволително положителни експерти, които ни отделят нужното внимание и ни дават нужните познания. След това дръзвам да настоявам, че всеки от нас има нужния опит - и от практиката на терена, и от работата ни с потвърдени имена”, добави Христо Янев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР