Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев коментира играта

...
Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев коментира играта
Коментари Харесай

Чака ни предпазливо дерби Левски - ЦСКА, Ники Михайлов ще свърши работа

Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев разяснява играта на " сините " в последните дуели и приказва за идното в неделя дерби с ЦСКА.

" В последните мачове Левски не демонстрира доста безапелационни игри. Загубиха от Локомотив София с 2:3 в миналия кръг, а преди този момент още веднъж с дузпи пропуснаха да вдигнат Суперкупата на България против Лудогорец, макар че против разградчани се показаха на равнище. В предпоследния кръг против Арда (2:0) ми направи усещане, че сините мъчно създаваха голови обстановки. Сега в дербито ЦСКА е без значение моментното положение и какъв брой контузени играчи има в отбора. Да, проблем са контузиите, само че настройката и експанзията в този мач са по-важни. Наблюдавах и дуелите на алените. Побеждават, само че и те не играят чак толкоз добре. Двата тима не са в чудесно положение и чакам не толкоз първокласен футбол в неделя, а по-предпазлива игра. Няма да е забавен мача и ще липсват головите обстановки, в случай че съдим по положението на противниците.

Левски разполага с трима равностойни централни бранители. Станимир Стоилов по всяка възможност ще промени схемата и ще заложи на четирима. Според мен няма да има проблем в тази зона. Да, Сундберг е доста първокласен бранител, само че Ван дер Каап ще го замести добре. Ако Мъри разполагаше единствено с двама на тази позиция, щеше към този момент да е проблем. Нидерландецът влизаше най-вече като запаса, само че каквото се изискваше от него, го вършеше. За мен е в добра форма и няма да има проблем да замести Сундберг. За разлика от отбраната, нападението не демонстрира такова лице. Илиян Стефанов изпитва компликации да играе на върха на офанзивата. В няколко мача се усети неналичието на Бари. Мароканецът също мъчно вкарва и излиза на голова обстановка, само че доста се бори в предни позиции. Лошото е, че се натрупа отмалялост във Уелтън и Роналдо. Двамата също не са резултатни и в последните мачове липсва заостреност в офанзивите им. Като погледнем цялото нахлуване, няма гол към този момент три мача - Краев вкара два, Миланов, Цунами, Галчев в последния дуел също се разписа.

Би трябвало Попов да бъде потребен в подобен мач. Той има отлични качества и опит. Може да изиграе значима роля, само че Мъри най-добре знае в каква форма се намира. За мен са му нужни още мачове и струпване на игрови темп, с цел да разгърне капацитета си. Колкото до вратарският пост, ще бъде доста сложен избор. Да, Пламен Андреев позволи грешки против Локомотив София, само че връщането му на пейката може да убие желанието и да нарани самочувствието му. Може да има психическо затормозяване при него, в случай че остане запаса. От друга страна Михайлов е вратар с качества и мисля, че в този мач Стоилов ще заложи на него. Според мен Ники ще свърщи повече работа, тъй като има опит и ще бъде по-спокоен, до момента в който Андреев след тези неточности може да бъде обезпокоен за този дуел ", съобщи Вълчев пред " Новспорт ".
 Ноа Сонко Сундберг може и да играе против ЦСКА
Ноа Сонко Сундберг може и да играе против ЦСКА

Паско Райчев дал очаквания на Левски, че ще го вдигне на крака
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР