Бившият футболист и шеф в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла бе гост

...
Бившият футболист и шеф в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла бе гост
Коментари Харесай

Майкъла: Футболистите не искат да играят, в Литекс е едно, в ЦСКА - друго

Бившият футболист и началник в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла бе посетител в "Студио Дерби ", където разяснява обстановката на "Армията ", както и протичащото се в българския футбол. Той съобщи, че съгласно него футболистите не желаят да играят, като добави още, че в Литекс е едно, а в ЦСКА напълно друго.

"Младите не могат да схванат какво е ЦСКА. Георги Христов и Чолаков бяха организирали всичко на толкоз професионално равнище. В момента само Лудогорец работи по този начин професионално. Сега няма едно име, което да познаеш. Манталитетът им е друг. Не знаят какво е ЦСКА. Ние бихме всички първенци на Европа. Кога в този момент ще отстраниш такива тимове? Кога в този момент български тим, като изключим Лудогорец, който допреди 2-3 години, ще в профил такива тимове. Но и те закъсняха с подмладяването и в този момент са на равнището на ЦСКА и Левски.

На настоящия ЦСКА нищо не му липсва. Гриша Ганчев им дава всичко най-хубаво. Но те нямат сърцето на ЦСКА. За тях като че ли е безразлично. Нямат историята, нямат шампионско мислене, нямат един водач. Бодуров е добър футболист, само че той няма нищо общо с водачеството. То се води война на терена.
Като влязох в ЦСКА бяха Божил Колев, Пенев, Никодимов. Ние преди този момент юношите им гонихме топките. Гледали сме ги на тренировки. Всички те одобряваха обикновено в съблекалнята. Но би трябвало да имаш шанс и късмет, както и треньор, който да има вяра в теб, с цел да се наложиш при тези футболисти. От 15 индивида, 12 бяха с темперамент - водачи. Сега няма подобен. Ботев Пд ти вкарва 8 гола за 3 мача. Какви играчи са те?

Лидер в Ботев е един. И той го потвърди. Той е най-хубавият футболист в България. Виждаш Десподов - отива в Италия и въобще не е квалифициран. Той няма физическа подготовка. А те не упражняват. Те са подготвени за българския футбол, за вътрешна консумация. И в Левски няма водач. Сега Мариани, но... Сираков, Гибона... Черно море ми харесва, Илиан Илиев прави тим.

Феновете са си почитатели. Те желаят тимът да играе, да се раздават за ЦСКА. Тук са прави. За мен не желаят да играят. Играха безобразно с Етър и Черно море. Стойчо Стоилов е най-довереният човек на Гриша Ганчев. Но да не забравяме, че Литекс е едно, ЦСКА е друго. Пламен Марков е прелестен експерт. Да излязат и да кажат кой прави прехвърлянията. Има нещо сбъркано в цялата система на ЦСКА. Ганчев обича къщата да му е подредена, бързо ще ги вкара в ред.
Когато има групова безнаказаност, по този начин е. Сега смениха единия треньор с другия. Трябва някой да носи отговорност. Аз знам какво е да носиш отговорност. Всеки би трябвало да си поеме персоналната отговорност.

Лудогорец трябваше преди 3-4 години да подменят много футболисти. Когато бях поканен да видя по какъв начин са нещата в Лудогорец, просто бях удивен. Много високо равнище, доста над Левски и ЦСКА. Левски и ЦСКА демонстрират по какъв начин не би трябвало да се ръководи клуб. Двата клуба не могат да схванат, че би трябвало да си вършат преценка на разноските. ЦСКА банкрутира с 24 милиона, а в този момент имат отговорности 35 милиона за 3 години. Нещо не е обикновено, има нещо сбъркано.

В Левски сега се вършат 3 нови терена. Те към този момент схващат, че би трябвало да се направи нещо за децата ", съобщи Майкъла.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР