Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз

...
Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Бербатов отново призова за оставка на Боби Михайлов и ръководството на БФС

Бившият футболист и претендент за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов зададе редица въпроси към сегашния началник на централата. Те са свързани със фотографията, която се появи в интернет пространството, на която се твърди, че са Борислав Михайлов и Дан Тан, определян в медиите като глава на „ черното тото “, както и поради досъдебно произвеждане от 2019 година.

Димитър Бербатов за следващ път изиска оставката на Борислав Михайлов и Изпълнителния комитет на БФС. Той упорства за провеждането на нов почтен конгрес за избор на управление на родния футбол.

Димитър Бербатов помоли всички държавни институции за изясняване на случая с въпросното досъдебно произвеждане, обвързвано с представители от родния футбол.

„ Ваши сътрудници разгласиха фотография. Човекът, който се води началник на „ черното тото “ в света Дан Тан и Борислав Михайлов на новогодишна другарска вечеря. Снимката стартира да се не помни леко-полеко. Тя поражда доста значими въпроси, които ние зададохме към президента на БФС и още чакаме някой да отговори на въпросите. Подготвили сме материал, който ще изпратим на ФИФА и УЕФА. Една фотография приказва повече от 1000 думи. Надяваме се на реакция. Искам цветът да види какво се случва в нашата страна. Надяваме се ФИФА да вземе отношение, не да се меси “, показа Бербатов.

„ Ще напомня и въпросите на великия Христо Стоичков от 2012 година, дали той като президент (Борислав Михайлов – бел.ред.) е взел участие в манипулиране на резултати на националния тим “, сподели още Бербатов.

„ Тази реалност ни води към мача с Грузия оня ден. Да, имали сме и преди такива мачове, само че в този момент позорът е още по-голям. Няма по какъв начин да се нахвърляш върху личните си играчи, да хвърляш виновността върху тях. Играчите си носят личната отговорност, само че да излизаш да плюеш, да хвърляш виновността върху тях, без ти да поемеш виновността върху себе си. Вече 16 години избирате треньорите. И да не сте позволили нито една неточност “, посочи Димитър Бербатов.

Бившият футболист от националния тим счита, че нищо не може да попречи на националния ни отбор да завоюва мача с Гибралтар. Срещата е на следващия ден, 9 юни, от 21.45 часа и ще се излъчва по Българска национална телевизия.

„ БФС би трябвало да поеме отговорност за това, което се случва в националния тим. Как да играят футболистите, те си мислят, че са хвърлени на вълците. От 18-о място в света 2004, в този момент сме на 83-о място. Пропадането е видно на всяко равнище “, сподели още някогашният нападател на Манчестър Юнайтед

„ Призовавам Борислав Михайлов и хората от Изпълнителния комитет на БФС да си подадат оставките неотложно. Ако някой от футболната общност желае да каже за какво те би трябвало да останат, да заповяда да го каже. Искаме оставката на управлението на БФС. Призоваваме това, което вършим от ден 1, най-сетне да се организира един почтен конгрес “, показа още Бербатов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР