Бившият футболист и директор в Левски Христо Йовов коментира представянето

...
Бившият футболист и директор в Левски Христо Йовов коментира представянето
Коментари Харесай

Йовов: Защитната игра на Левски може да се окаже проблем в мача с ЦСКА

Бившият футболист и шеф в Левски Христо Йовов разяснява представянето на “сините” след идването на Делио Роси. В изявление за “Диема спорт” той съобщи, че съгласно него е неверно, че отборът играе прекомерно отбранително под управлението на италианеца. Той се тормози, че това може да изиграе неприятна смешка на “сините” в мача с ЦСКА-София, изключително в случай че “армейците” съумеят първи да отбележат гол.

“Забелязва се сериозна тактическа дисциплинираност след идването на новия треньор. Приятно съм сюрпризиран. Като футболист съм изпитвал сходно нещо - след идване на нов треньор, всеки се пробва да се потвърди пред него и за избран интервал играе на върха на опциите си. В Левски интервалът се оказа по-дълъг, което е добре. В същото време обаче като последовател на Левски, считам, че тимът постоянно е играл атрактивен футбол, а в последно време това не е по този начин. Играчите строго съблюдават тактическите инструкции и се прибират зад центъра, което съгласно мен е неточност, изключително против тимове новобранци или такива от по-ниска дивизия. Такъв бе случайт в мача за купата. Това е притеснително и се надявам да се промени. Така в един миг и против тимове от твоята рогозка може да имаш трудности”, счита Йовов.

“За Левски може да се окаже проблем, в случай че ЦСКА пръв успее да отбеелжи гол в събота. това радикално ще промени хода на мача. до момента Левски не е бил в сходна позиция на догонващ в резултата. Почти не е бил откогато италианският експерт застана отпред. В подобен миг ще се види същинското лице на тима и дали може да реагира на обстановката. Това обаче може да се окаже мъчно, тъй като футболисти, които през множеството време са играли като бранители, в този момент би трябвало да превключат и да работят атакуващо. Да се надяваме, че тимът няма да изпадне в тази обстановка, само че мощно се надявам, че треньорите имат решение за сходен момент”, добави Бижутера.

“Не може да сеправят съпоставки, тъй като в сходен мач може всичко да се случи. В момента ЦСКА играе мощно, макар че в последните мачове направиха две равенства. Те владеят добре самодейността и са рискови в офанзива. Техните почитатели са в приповдигнато въодушевление, само че се надявам да им охладим страстите”, сподели още някогашният нападател.

“Левски демонстрира израстване в отбрана, само че никой не е застрахован от ранен гол. Това се случва и на надалеч по-големи тимове. Когато отборът има задоволително класа, това не е чак подобен проблем. Сега към този момент е късно Левски да трансформира метода си на игра толкоз скоро преди мача. Важно ще бъде играчите да не се въздействат от публиката и от ентусиазма по трибуните. Не бива да прегорят. Трябва да изполват всеки късмет, който се открие. В сходни мачове, който пръв употребява своя късмет, получава огромно преимущество и става мъчно за противника му”, приключи Йовов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР