Бившият футболист Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение за катастрофата

...
Бившият футболист Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение за катастрофата
Коментари Харесай

Експерти: Някой се е погрижил следите да изчезнат. Докога ще треперим от мутри в джипове?

Бившият футболист Георги Семерджиев е с повдигнато обвиняване за злополуката на бул. " Черни връх " в София, в която починаха две млади дами, а 52-годишен таксиметров водач беше ранен. 

" Това е огледало на страната ни сега. Когато има такова ПТП, наложително се прави бърз оглед от специалистите, а след това се прави второстепенен оглед, който би трябвало да се направи в светлата част на денонощието. Към 6:20 ч. видях, че колите към този момент се подвигат от мястото на престъплението. Няма следи от спирачен път на двата автомобила. Всичко останало беше с пясък, с цел да не се види от обществото грозната панорама. От разхвърляните елементи на мястото на удара доста елементарно би могла да се пресметна скоростта на придвижване. Някой се беше погрижил следите да изчезнат - преднамерено или не. Не чухме версията на таксиметровия лидер. Обществото би трябвало да знае какво се е случило ", сподели ръководителят на Съюза на преподавателите и центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов. 

Имало е още две девойки, които са изскочили от автомобила на Семерджиев, твърди Иванов в  " България заран ", базирайки се на думите на очевидци на случая. Как никой не видя, че този автомобил е със затъмнени предни стъкла и се движи с лампа, само че с немски номера, попита риторично той. 

" Тази експанзия е на гърба на всеки жител, вече ни е боязън да караме обикновено по пътищата. Страх ни е какво ще стане, в случай че създадем забележка на някой с огромна глава, с джип и едно хубаво момиче до него. Хората, които би трябвало да вземат ограниченията, се опасяват да нарушат съществуващата идилия ", настоя пътният специалист.

" По този бул. карат богатите синчета, това е пътят на дрогата и опиатите. Живея от 40 години в този регион и вечер там е призрачен сън, няма на кого да се обадиш. Това е безотговорността на страната. Този човек е привикнал органите на реда да му козируват и да си отиде - синя лампа с немски номера ", акцентира Иванов. 

Той прикани булевардът да бъде преименуван на " Черни бул. " и попита за какво на това място полицията бездейства.

Георги Гълъбов от Института за пътна безопасност коментира пред Bulgaria ON AIR, че промени би трябвало да бъдат направени освен в Закона за придвижване по пътищата, който, съгласно него, е в необмислено положение. 

" Проблемите са и в Наказателния кодекс. Този господин е открит несъответстващ, той може да каже, че не знае какво е станало. Има данни и изявления във Фейсбук на лица, които са се оплакали от черен джип с немска регистрация. 5 часа по-късно виждаме резултата ", съобщи Гълъбов. 

Той сигнализира за неналичието на съответни ограничения на законово равнище по отношение на водачите с доста нарушавания. Отправи и рецензии към работата на Министерство на вътрешните работи - административните санкции би трябвало да се подават навреме.

" Много постоянно водачите схващат, че са направили нарушавания, единствено когато отидат да си преиздадат книжката. Нямаме ясна методика, по която Министерство на вътрешните работи влияе на тези водачи. Как КАТ знае, че този човек се държи безобразно на пътя и не са подхванати ограничения? Защо може да е на пътя, да обикаля с подправени документи и да не е в ареста ", добави Гълъбов. 

По думите му Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира да управлява по градовете. А в София се оказва, че има единствено два пaтрулни екипа на " Пътна полиция ", които да реализират надзор. 

" От 2009 година той няма шофьорска брошура, през 2022 година той убива... Трябва да има битка с корупцията на пътя, битка за професионално отношение към тематиката ", приключи Георги Гълъбов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР