Бившият футболист Даниел Златков започна с победа своята ММА кариера.

Бившият футболист Даниел Златков започна с победа своята ММА кариера. ...

Дани Златков BG Роналдо напълнил гащите от футболист на ЦСКА 1948.

Бившият футболист Даниел Златков започна с победа своята ММА кариера. Българския Роналдо, както е популярен ритнитопковецът у нас, отупа водещия на чалга телевизията „Планета” Атанас Михайлов, видя HotArena.

След седмици шум и закани от двете страни мачът бе на косъм да пропадне, тъй като часове по-рано Наско се бе отказал заради болест. Един от първите мераклии да се изправи срещу Дани Златков се оказа действащ футболист – нападателят Петко Петков от аматьорския ЦСКА 1948. Само че Роналдо от Гоце Делчев напълнил гащите и отказал, за да не го направят за смях още в първия му мач.

Не е случайно, че въпросният Петко е напирал да излезе на галавечерта в зала „Арена Армеец”. Освен че е футболист, 28-годишният здравеняк от Монтана се явява още кикбоксьор и фитнес инструктор. Има седем битки във версия К-1, издадоха близки до Пецата. С ръст от 184 см и почти сто кила тегло той е като терминатор на футболния терен в сравнение с останалите играчи. В атака носи по двама-трима противници на гръб без проблем и редовно къса мрежите в трета лига. Тази есен заби 16 гола за бившия си тим „Рилски спортист”, а напролет ще продължи с екипа на ЦСКА 1948 във „В” група. В миналото има немалко футболни мачове на професионално ниво, но в последните години е аматьор, за да може да върти личен бизнес. Покрай собствената си фитнес зала заработвал пари и като охранител на частни събития.

Заради драмите със съперниците на Дани Златков в деня на мача, Петко се свързал с организаторите и поискал да се бие с новоизлюпения ММА боец. На фона на него Наско Михайлов изглежда като вейка. Като разбрал каква канара ще излезе срещу него, Роналдо подвил опашка. 
„Дани Златков трябваше задължително да започне с успех. След целия този пиар, ако го бяха напердашили, щеше да стане за резил и да се откаже още след първия си мач”, обясниха хора от ММА средите.

Така цесекарят Петко Петков бил категорично отрязан, а вместо разболелия се Наско на пожар беше привикан актьорът Ивайло Захариев, станал популярен преди време в мафиотския сериал „Под прикритие”. Само че и заместникът се оплака от травма в последния момент, която го извади от мача. В крайна сметка организаторите направиха всичко възможно да спасят битката на Дани Златков.

След няколко часа увещания Наско Михайлов все пак се навил да се бие, макар ден по-рано да е бил на антибиотици. Очаквано победител излезе българския Роналдо, въпреки че пусна кръв и бе доста насинен от болнавия си противник. След два рунда тупалки и от двете страни, съдията взе решение, че Наско не може да продължи битката и присъди технически нокаут за Златков. Последният сподели след боя с потънали гемии, че е очаквал по-бърза и категорична победа, но нещо не му се получило, пише "Уикенд".

„Добре, че не пуснаха Петко, че щеше да му смачка фасона за отрицателно време”, коментират приятелите на ММА боеца.

Източник: hotarena.net