Бившият футболист Благой Георгиев-Джизъса води хоро като комита с пушка

...
Бившият футболист Благой Георгиев-Джизъса води хоро като комита с пушка
Коментари Харесай

Благо Джизъса стана комита, води хоро с пушка в ръка

Бившият футболист Благой Георгиев-Джизъса води хоро като комита с пушка в ръка, осведоми Struma. Заедно с приятелката си, плеймейтката Златка Райкова, известният състезател беше няколко дни в Пиринския край по покана на неврокопчанина Борис Анзов, с който са другари още от времето, когато играше в Русия.
 Благо Джизъса получи екип с надпис Ikonata
Като ревнив християнин Благой Георгиев посети неповторимата черква „ Св. Троица “ в Банско, с чиято история го срещна отец Иван от Добринище, който беше персонален гид на компанията.

" В памет на починалите от Пиринско запалихме свещи на Задушница и на Трети март. В пантеона на героите са и моите прародители, единият е бил в четата на Яне Сандански, а другият участник в Балканската война. От тях са ни останали в завещание и пушките, които са изцяло законни. Както се споделя, македонец без пушка и пищоли не е македонец! ", описа Борис Анзов.

Празника Трети март чествали в село Елешница в механата на Иван, Асен и Снежана Битолови, където били нагостени с локални специалитети. За положителното въодушевление се погрижил оркестър “Гриваци ”, който вдигнал на крайници гостите с прелестните национални песни.

" Благодарение на мен Благой заобича Пиринския край и всички песни за войводи. Приятели сме от дълги години от Москва, където той играеше футбол. В Русия е доста известен и се употребява с огромен престиж, изключително измежду чеченците, където игра за Терек Грозни при президента на Чечня Рамзан Кадиров.

Аз съм и негов персонален треньор по шах. Бия го като маче в дерек! Той има спортна завист и не обича да пада, по тази причина, с цел да не си развалим другарството, понякога му пущам фандък ", прибавя Борис Анзов. Благой му се отблагодарява с благи жестове, да вземем за пример фланелка с надпис " Що е маке се е левент ".

Миналата година посредством Борис Благой подари на говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова последната си златна тениска. В момента ексфутболистът се занимава с бизнес, а при идващото му идване в Пиринския край Борис е решил да го заведе на лобното място на Яне Сандански и на Папаз чаир.
View this post on Instagram
A post shared by Blagoy Georgiev (@blagogeorgiev_official) on
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР