Бари Бенел, бивш треньор и сериен педофил, почина в затвора в Обединеното кралство

...
Бившият футболен треньор Бари Бенел почина в затвора на 69
Коментари Харесай

Бившият футболен треньор Бари Бенел почина в затвора на 69 години в Обединеното кралство, докато излежаваше 34-годишна присъда за сексуални престъпления, съобщи Министерството на Джъстис каза.

Говорител на затвора каза в понеделник, че: „Затворникът Бари Бенел почина в HMP Littlehey на 16 септември 2023 г. Както при всички смъртни случаи в ареста, затворите и пробационният омбудсман ще разследват.“

Серийният педофил, който страдаше от рак, беше осъден през 2018 г. по 50 обвинения за малтретиране на момчета, които е тренирал между 1979 и 1991 г.

Той беше осъден за петия си затвор през 2020 г. и получи допълнителни четири години, след като се призна за виновен в девет сексуални престъпления, включително шест обвинения за непристойно нападение срещу две момчета.

Тогава полицията каза, че евентуалните му жертви може да са повече от 100.

Бенел за първи път беше вкаран в затвора във Флорида през 1994 г. за изнасилване на британско момче по време на футболно турне. Той също така е бил осъден на затвор в Обединеното кралство през 1998, 2015, 2018 и 2020 г.


Съдия Клемент Голдстоун, който председателстваше делото през 2020 г., каза, докато четеше разширената присъда: „Вие бяхте въплъщение на дявола. Откраднал си детството и невинността им, за да задоволиш собствената си перверзия.”

„Вашето поведение към тези момчета, като ги подстригвате и съблазнявате, преди да ги подложите на, в някои случаи, най-сериозното, унизително и унизително малтретиране, беше чисто зло.“

Случаят на Бенел предизвика вълни в британския футболен свят като по-широки обвинения в сексуално и физическо насилие над момчета във футболни клубове в цяла Великобритания през 70-те и 80-те години.

Бившият играч на Ливърпул и Тотнъм Хотспър Пол Стюарт, който също е играл за националния отбор на Англия, описа как е бил малтретиран като тийнейджър по време на процеса.

Неговата сметка дойде, след като бившият играч на Крю Анди Удуърд излезе публично с обвинения срещу Бенел.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР