Бившият футболен съдия Неделчо Чакъров ни подсети за една от

...
Бившият футболен съдия Неделчо Чакъров ни подсети за една от
Коментари Харесай

Кървав футболен Великден: Когато мутри биха футболисти на ЦСКА в Кюстендил

Бившият футболен арбитър Неделчо Чакъров ни подсети за една от най-срамните страници в историята на този спорт у нас. Той разгласява любопитна фотография от скандалния мач сред Левски (Кюстендил) и ЦСКА на 10 април 1999-а година. Тогава, навръх Великден, мутри бият играчите на " армейците " Адалберт Зафиров и Иеайло Иванов.

" Тази фотография е от тъжните и срамни страници на българския футбол! В Кюстендил, чакаме ЦСКА да излезе за второто полувреме, без да знаем, че са пребили футболистите по време на почивката! " написа Чакъров в групата във " Facebook " " Футболът, който ни липсва ".

" Ако знаехме, щяхме ли да излезем и да чакаме? Все отново бяхме с Наско Узунов и не посмяха да посегнат на нас! ", добавя той.

Какво се случва по време на този мач?

Събота е, Великден е! Левски (Кюстендил) приема ЦСКА за състезание. След това двата тима ще се изправят един против различен и в конфликт от полуфиналите на шампионата за Купата на България. Домакините се хвърлят за успеха, която ще им разреши да гонят водачите Литекс и Левски. Целта им е място в евротурнирите. ЦСКА отива на стадион " Осогово " като... седми в шампионата. Мачът е от 22 кръг, а " алените " са с 35 точки след 10 победи, 5 равенства и 6 загуби. Треньор е легендата Димитър Пенев.

Генерален спонсор на Левски от Кюстендил е ВИС на Георги Илиев. Преди срещата потеглят дежурните клюки - ЦСКА ще легне на противника си за състезание, а кюстендилци ще " върнат жеста " за Купата. Да, но не! " Армейците " повеждат с 1:0 и се прибират за отмора на полувремето с преднина.
 Снимка 456491
Източник:

Каква отмора?! Мутри с дебели вратове и ланци атакуват вратаря на ЦСКА Ивайло Иванов и бранителя Адалберт Зафиров. В тунела те първо ударят Зафето в корема, а по-късно смъкват Иво на земята и стартират да го ритат свиреп, след което бързо изчезват от стадиона. Четирима са.

Левски е осъден с отнемане от домакинство за 3 мача и с санкция. БФС взема решение да анулира резултата - този мач не се е играл, не съществува!

От управлението на ЦСКА настояват, че в тунела не е имало нито един служител на реда. Първите представители на органите на реда пристигнали едвам след четири-пет минути.

В последна сметка кюстендилци приключват трети, само че това не им дава право на присъединяване в шампионата за Купата на УЕФА. ЦСКА отстранява Левски за Купата и печели трофея - 1:0 над Литекс във финала на... " Армията ".
 Снимка 242650
Източник:

" Екшънът се разигра в края на почивката сред двете полувремена и в никакъв случай няма да го не помни. Резултатът беше 1:0 за нас. След анализа тръгнахме да излизаме от съблекалнята. Аз, като капитан на ЦСКА, бях най-отпред, а след мен беше вратарят Иво Иванов. Пред вратата в коридора забелязах четири здрави момчета. Ама доста здрави - типични мутри. Понеже аз и Иво бяхме първите, ние пострадахме. Без да ни споделят нищо, здравеняците ни подхванаха. Мен ме удариха мощно в корема и в краката, а Иво го бутнаха. Той се подхлъзна, падна на земята и мутрите му нанесоха удари в лицето. След това четиримата избягаха. Мачът не се доигра, а ние бяхме закарани в болница, където ни извадиха медицински свидетелства. Това е цялата истина за случилото се. Впоследствие в БФС се стреснаха и започнаха ограничения. След този случай започнаха да слагат камери в тунелите и пред съблекалните на двата тима. Оттогава не е имало сходни екшъни на стадионите, на които към този момент имаше видеотехника за наблюдаване.

Може би са желали да ни изплашен, откакто водехме с 1:0. Има обаче едно комично пояснение на случая. Нещо като виц. Говореше се, че преди мача босът им Георги Илиев наредил да ни бият непременно. В смисъл - да ни бият на терена, да завоюват наложително дуела. Неговите телохранители обаче, нали са с по-ограничен мисловен багаж, разтълкували заповедта безусловно. И нахлули в съблекалнята да ни понатупат с юмруци (смее се) ", спомня си случилото се Адалберт Зафиров пред " Шоу " след години.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР