Бившият футболен национал Иван Иванов обяви изненадващо, че прекратява своята

...
Бившият футболен национал Иван Иванов обяви изненадващо, че прекратява своята
Коментари Харесай

Иван Иванов се насочва към треньорския занаят

Бившият футболен национал Иван Иванов разгласи изненадващо, че приключва своята професионална кариера. Той бе определен за Футболист №1 на България през 2013 година, като сериозните травми ненапълно попречиха надалеч по-бляскаво развиване на неговата кариера.

За последно 32-годишният Иванов игра в Етър (Велико Търново). Той също пази цветовете на Пирин (Благоевград), ЦСКА, Локомотив (Пловдив), Алания, Партизан, Базел, Панатинайкос, Арсенал Тула, Берое, Алтай и Вихрен.

" Решението беше дълго премислено. Може би трябваше да се откажа преди година. Опитах се да се възстановя от контузията от преди няколко години, само че не съумях и по тази причина взех решение да спра. Отдавам се на нов поминък. От август месец ще упражнявам децата сред 5 и 7 години на Славия. Ще работя и с по-големите юноши в клуба. Ще се опитам да оказа помощ с каквото мога. Ако имаше по какъв начин, щях да стартира непосредствено с мъжки тим. Трябва да взема нужния лиценз, да мина през детско-юношеския футбол и тогава ще мисля за мъжки футбол. Искам 4-5 години да навляза в специалността и тогава ще мисля и за мъжки футбол. Имам задоволително опит. Играх в шест разнообразни страни. В Русия хората са една концепция по-твърди, по-строги. Има си избрани правила, които би трябвало се се съблюдават. В Швейцария изпитах културен потрес. Имаше неща, които ми харесаха, други не толкоз. В Партизан и Сърбия се усещах чудесно. Едни от най-хубавите ми мемоари са там. С тези години отвън България ще има какво да предам на младите играчи, които желаят да се развиват. Говоря свободно британски, сръбски зная съвършено, съветски се оправям. В Базел започнах да изучавам и немски. Съжалявам, че избързах с интервенцията, която направих в Швейцария. Доверих се сляпо и в този момент скърбя, а и това се отрази и на кариерата ми ", сподели пред " Хоризонт " Иван Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР