Бившият футболен национал Илия Дяков, баща на националката по художествената

...
Бившият футболен национал Илия Дяков, баща на националката по художествената
Коментари Харесай

Бащата на гимнастичката Стилияна Николова е един от откривателите на звездата на Ливърпул Мохамед Салах

Бившият футболен национал Илия Дяков, татко на националката по художествената гимнастика Стилияна Николова, е един от откривателите на Мохамед Салах. Това описа гимнастичката в подкаста " Фактор ".

Египтянинът се утвърди като един от най-хубавите футболисти в Европа, откакто в последните години е непроменяемо голмайстор номер 1 на Ливърпул.

" Доколкото съм чувала, той е бил индивидът, който го е видял като дребен и е споделил, че е огромен гений. Пратил го е в даден клуб, където той е почнал към този момент да се развива и да тренира. Казал е, че ще бъде египетският Христо Стоичков. Салах е огромна горделивост за египтяните. Когото и да спрете на улицата ще каже, че е необикновен човек и го поддържат доста ", описа Стилияна Николова, която е родена и израства в египетската столица Кайро.

13-годишна тя се открива в България, с цел да бъде част от националния тим. За решението й оказва помощ нейната майка Паулина Николова, която има две международни трофеи и една европейска като част от ансамбъла на България по художествена гимнастика.

Четири години по-късно Николова завоюва четири медала в дебюта си на Световно състезание. На шампионата в столичната " Арена Армеец " тя печели три сребърни оценки - на обръч, бухалки и лента, както и бронзов орден в многобоя. Така Николова прекъсна 21-годишната пауза на България за отличие в самостоятелния многобой. За последно Симона Пейчева завоюва сребро през 2001 година.

" Беше ми прелестно, само че ми се искаше да кача още едно ходило нагоре. Тръгнах с увереността, че мога да си изиграя съчетанията, пък те резултатите ще дойдат. Когато имаш цел, няма какво да те спре. Голямата ми цел е орден от Олимпиада ", сподели Стилияна Николова.

" Чувствам се добре. Вече съм не запомнила Световното състезание и се сготвям за новия сезон. Доста добре разтоварих и се върнах в залата с нови сили. Беше вълнуващо и доста прелестно да играя пред родна аудитория и родна зала. След първото комбиниране почувствах, че не е толкоз ужасно и в действителност е доста хубаво да се играе. Когато издишваш мощно преди комбиниране, по този начин все едно целият боязън излиза на открито и излизаш спокоен. Усещаш някаква убеденост. Аз съумявам да чуя това, което желая, и надлежно това, което ми споделят треньорите. И съумявам оптимално да се изолирам от публиката, колкото и да е прелестно ", добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР