Бившият футболен национал Благой Георгиев (38 г.) води финални преговори

...
Бившият футболен национал Благой Георгиев (38 г.) води финални преговори
Коментари Харесай

Благой Георгиев преговаря за купуването на "Вардар"

Бившият футболен национал Благой Георгиев (38 г.) води финални договаряния за придобиване на собствеността на " Вардар " (Скопие). Информацията пристигна от сайта sport1.mk. Георгиев е бил в северномакедонската столица за среща с изпълнителния шеф на " Вардар " Самоил Симев. Като медиатор е участвал някогашният локален хандбален национал Наумче Мойсоски.

Според sport1.mk, Георгиев съставлява консорциум от компании от Източна Европа. Интересът на евентуалните инвеститори към този клуб датира към този момент от няколко седмици, откакто притежателят на " Вардар "  Сергей Самсоненко разгласи в средата на май, че се отдръпва.

Десеткратният първенец на страната е в тежка финансова рецесия от 2018 година насам, като през сезон 2019/20 не съумя да покрие условията за лиценз за евротурнирите поради отговорности към някогашни свои футболисти. Проблемите доведоха даже до прекъсване на тока на клубната база преди към 3 седмици. Дори договарянията на Георгиев да завършат сполучливо, задачата за погасяване на най-спешните отговорности и приемане на лиценз пред УЕФА за сезон 2020/21 ще е доста сложна.

Благой Георгиев, който приключи кариерата си в края на 2019 г. нееднократно намекваше, че има желание да стане притежател на футболен клуб. Наскоро той разгласи и старта на своя лична школа BG7 Football Academy, за деца от 6 до 15 година

Той е някогашен футболист на " Славия ", а в чужбина е играл за испанския " Алавес ", сръбския гранд " Цървена звезда ", немския " Дуисбург " и съветските " Терек " (Грозни), " Амкар " (Перм), " Рубин " (Казан) и " Оренбург ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР