Бившият френски президент Никола Саркози се яви днес на съдебно

...
Бившият френски президент Никола Саркози се яви днес на съдебно
Коментари Харесай

Съдят Саркози за незаконно финансиране на предизборната му кампания през 2012 г.

Бившият френски президент Никола Саркози се яви през днешния ден на правосъдно съвещание по дело за нелегално финансиране на акцията за преизбирането му през 2012 година, предадоха „ Франс прес “ и „ Асошиейтед прес “.

Той е упрекнат, че е похарчил съвсем двойно повече средства от оторизации от закона най-много от 22,5 млн. евро. Според проверяващите за акцията на Саркози през 2012 година са били изхарчени минимум 42,8 млн. евро.

На президентските избори през 2012 година Саркози бе надвит от претендента на социалистите Франсоа Оланд.

Делото стартира на 20 май, а задачата му е да се откри дали Саркози е знаел за системата с подправени фактури, употребена за прикриване на прекомерно огромните разходи.

" Пред вас стои човек, посветил 40 година от живота си на политиката ", съобщи някогашният президент пред съда и посочи, че от средата на февруари 2012 година до май 2012 година е взел участие в над 40 предизборни прояви и през същия интервал е давал изявленията за вестници и е взел участие в телевизионни излъчвания.

Саркози акцентира, че е управлявал политически управление на акцията си, само че не се е занимавал с организационни и логистични елементи. Той бе безапелационен, че в никакъв случай не е давал директни разпоредби на организацията, провела предизборните му прояви, това е правел екипът му.

Бившият френски президент отхвърли също по този начин предизборната му акция да е била по-мащабна от тази през 2007 година, довела до избирането му за президент на Франция.

До момента обаче няма доказателства против Саркози. Съдебните съвещания по делото ще продължат до 22 юни. Очаква се съдът да постанови решение на по-късна дата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР